Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. június 26., szerda

Miért akarja lebontatni Ilie Bolojan a Bodola Stadiont?

 
Ilie Bolojan polgármester.Forrás : Bihari Napló

Kb. két éve tudok róla,hogy Ilie Bolojannak "útban van" a Bodola Stadion.Miért?Mert komoly befektetők tették rá a szemüket,vagyis sok pénz van a terv mögött. Tulajdonképpen el is van döntve a Bodola Stadion sorsa,mint a Voința stadioné.A telek fekvése miatt már régen szerették volna "elrendezni" a stadiont.Ezért is nem újították fel,és inkább "megölték" a helyi focit.Idézek a Bihari Napló cikkéből:

"Egy másik terv az, hogy amennyiben az Országos Befektetési Vállalat (CNI) Nagyváradon is társfinanszírozná egy új futballstadion építését, mint tette azt Zsilvásárhelyen, akkor lebontanák a Bodola Gyula Stadiont, és a helyén szintén parkot alakítanak ki, ugyanis Rogériusz lakónegyedben nagyon kevés a zöldövezet. Ez utóbbi terv kapcsán jövő tavaszig döntést hoznak a CNI-vel való tárgyalások nyomán." 

Hol volna felépítve az új stadion?Több változat van terítéken.Nem írhatom le,de az biztos,hogy a városon kívül lesz felépítve.Itt is nagy pénzek forognak.A váradiaknak nincs sok információjuk,mert a részletekről nem számolnak be. 

Nem csak a Bodola Stadion van veszélyben,hanem több régi létesítmény.Idézetek a Bihari Napló cikkéből : 

"A városi mobilitás tengelyből akar pénzt szerezni a város egy közúti aluljáró építésére a Körös (Vladimirescu) utcán a a Vitéz (Decebal) út kereszteződésében, valamint a Fő utca, a Pasteur és a Sztaroveszky (Magheru) utca kereszteződésében. A vonatkozó városrendezési terveket a főépítészi hivatal most dolgozza ki. "

"További terv egy botanikus kertet építése a Lotus bevásárlóközpont és a Szálka park közötti, mintegy hét hektáros területen. A megvalósíthatósági terv most készül, a botanikus kert nagy része nyitott park lesz a száraz kontinentális éghajlati övezetre jellemző növényzettel, de több zárt melegházat is építenek, amelyekben egzotikus növények kapnak majd helyet. Bolojan elárulta, hogy a lipcsei Gondwanaland nevű botanikus kerthez hasonló létesítményt akarnak megvalósítani itt. Bejelentette azt is, hogy a Körös parton, a Bunyitay ligetnél lévő melegházat lebontják, az ottani növényeket átköltöztetik majd az új létesítménybe. Bolojan elmondta, hogy a megvalósíthatósági terv elkészülte után kezdődnek a kisajátítások, és abban reménykedik, hogy már a projekt előkészítésére is tudnak uniós támogatást szerezni. A botanikus kert a Szálka parkkal együtt mintegy 12–13 hektárt tesz ki, tehát a város legnagyobb zöldövezete lesz. "

"Végezetül Bolojan elmondta, hogy jól halad az új sportcsarnok építése a volt ócskapiac helyén, melyet szintén a CNI építtet. A város a költségek több harminc százalékát fizeti, melyből tizenhét százalék az épület építési költségének az önrésze, a másik, valamivel kisebb rész pedig a közüzemi munkálatok, a parkolóhelyek, bekötőutak és a zöldövezet kialakításának a költsége, melyet teljes mértékben a város kell kiépítsen."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése