Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. június 12., szerda

Ismét megjelentek a külföldi telefonos csalók,a "zsebesek" és a fotós csalók

 
Fotós csalók a nagyváradi korzón.Forrás : Bihoreanul 

Ismét megjelentek a porondon a külföldi telefonos csalók.Ismeretlen külföldi számról hívnak naponta többször is.Mit tehet?Nem veszi fel és nem hívja vissza.Miért?Mert nagy számlákat fizethet,melyeket a nemzetközi telefonos hálózat csalói kapnak meg.Haitiról hívtak erről a számról +50947521421. 

Jön a kánikula.Megjelentek a "zsebesek",vagyis a zsebtolvajok a villamoson, az autóbuszon. Általában több zsebesből áll a csoport.Ez egyik felméri, a másik pillanatok alatt "elemeli" a pénztárcát,a másik magához teszi és "lelép".Engem is megloptak hasonló módszerrel.Azért írom ezt a tapasztalatot,mert személyesen találkoztam velük a villamoson.Ők akkor " dolgoznak" a mikor az áldozat nem figyel,vagy sokan vannak a villamoson,vagy az autóbuszon.Akiket ismerek,azok középkorú "zsebesek".Mit csinál a rendőrség?Felveszi a feljelentést,majd akcióba lép,ha tud.legyen nagyon figyelmes amikor utazik,vagy a piacon vásárol.

Fotós csalók jelentek meg a nagyváradi korzón.Mi a módszerük?Felajánlják hogy fotókat készítenek önről ,melyeket a divatcégekhez továbbítanak.Mindössze annyit kell tenni,hogy 100 lejt fizet és aláírja a szerződést.A Bihoreanul cikkében többet olvashat a csalók módszereiről. Többeket "átvertek",tehát vigyázzon ha egy kedves hölgy ,vagy sármos férfi megszólítja a korzón,vagy más forgalmas helyeken.A csalók "főhadiszállása" a Nagysándor /Lazăr utca 6. szám alatt van.A cég melynek nevében ajánlják fel a fotózást,a bukaresti The Beauty of Afirmation SRL,az adminisztrátor a büntetett előéletű Corina Lucia Cocoş. 

Bihoreanul fotói a fotós csalókról 
  







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése