Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. június 2., vasárnap

A pápa és Jézus

Június másodikán három napos látogatása után a pápa elhagyta Romániát.A főbb eseményeket a pápával kapcsolatban a román köztévé élőben közvetítette. Három napig Romániára figyelt a világ.A román kormány igyekezett a töle telhetőt megtenni, hiszen ritkán látogat Romániába a pápa.A középkorban a pápa uralkodott a kereszténységen és a világon.Elképesztő gazdagságra tettek szert a pápák.A xx. században csökkent a hatalmuk.

Három napra egy ortodox többségű országba jött .Bulgáriában nem. kapott ilyen nagy tiszteletet mint Romániában.Érthető volt a kritika, mert Romániában az ortodox pátriárka irányítja a vallási életet.Számos kritikát zúdítottak a fejére, de sok romániai magyart és románt megszólított. Milyen lesz az eredménye a három napos látogatásának? Ezt majd a szakértők fogják elemezni.

A pápa ahol megjelenik néhány kivételtől eltekintve nagy tiszteletet és elismerést kap.Elnökhöz vagy kormányfőhöz hasonló nagy  fogadtatásban van része.Ma délután Szebenből Rómába repült.Biztosan a Vatikánba érkezett Ha elolvassa a négy evangéliumot, találhat egy nem gazdag Jézust, aki három és fél évig keresztül kasul járja Izraelt.Nem volt felsőfokú végzettsége, nem tanult a  rabiknál, mégis 12 évesen tanította a papokat, írástudókat a jeruzsálemi templomban.Jézus ács mesterséget tanult a nevelőapjától,Józseftől. Nem volt király, csak Tanító, aki csodákat tett,segített mindenkin.Történelmi személy volt. Nagy hatása volt az emberiségre.A Máté evangéliuma szerint ezt mondta a 8-ik rész 20-ik versében a Károli fordítású Bibliában. Idézem :

"És monda néki Jézus: A rókáknak vagyon barlangjok és az égi madaraknak fészkük; de az ember Fiának nincs hová fejét lehajtani."

Ezt a pápa olvasta?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése