Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. június 23., vasárnap

Megjelent Nagyvárad krónikája című kötet

 


"Ahogy arról már bizonyára értesült a kedves olvasó, ma délután öt órától a nagyváradi városháza üléstermében mutatják be Kormányos László Nagyvárad krónikája című, valóságosan és átvitt értelemben is súlyos kötetét. Egyedi a mű nem csupán kivételes méreteinél fogva, de az időt is tekintve is, amennyi alatt elkészült. Több mint egy évtizede kezdett hozzá a szerző, s a szerkesztési és tördelési munkálatok is jó három esztendőt vettek igénybe, hogy a Krónika végre elhagyhassa a debreceni Alföldi nyomdát." - írja a Bihari Napló. Idézet a cikkből :

"A Várad folyóirat, a Holnap Kulturális Egyesület és a Varadinum Kulturális Alapítvány közös kiadványáról azt is fontos elmondanunk, hogy bár a középpontjában Szent László városának története áll a kezdetektől a jelenkorig, számos történelmi pillanatban jelenik meg benne mondhatni a teljes Kárpát-medence, gondolunk itt a hadtörténeti vonatkozásokra épp úgy, mint az egyes régiókat is összekötő gazdasági, kereskedelmi folyamatokra. Hangsúlyosan jelenik meg a történelmi Biharország, így a Várad körüli kolostorok élete, csatahelyszínek, továbbá a megyéhez tartozó egykor jelentősebb települések, Debrecen, Szentjobb vagy az igen érdekes históriájú Belényes. Az események, folyamatok mellett az egyes korszakok fontos szereplőinek portréit is felvillantja a szerző, államférfiak, püspökök, katonák, polgárok, művészek, Várad hősei, építői, megörökítői is szerves részei a Krónikának, alakítói, ismert vagy névtelen hősei a város történetének."

 Nagyvárad krónikája 
Forrás : erdon.ro 

"Miután múlt vasárnap Debrecenben, az Ünnepi Könyvhét keretében megtartott rendezvényen a cívisváros nagyközönsége már megismerkedhetett a frissen megjelent Nagyvárad krónikája című kiadvánnyal, ma délután Nagyváradon is megtartották annak ünnepélyes bemutatóját. Az eseményen részt vett Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is." - írja Debrecen Nagyváradi Értesítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése