Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. június 23., vasárnap

Imalánc Szent László lovaszsobráért - A váradi magyarság végre felébred?

 
Forrás : Facebook 

A Bihari Megyei Néppárt és az Erdélyi Néppárt szervezésében június 25-én lesz megszervezve délután fél hat órai kezdettel a Szent László téren az Imalánc Szent László lovasszobráért esemény.Ezt olvashatjuk a szervezők bejegyzésében : 

"Mint ismert a Néppárt, valamint civil és egyházi szervezetek petícióban kérték Nagyvárad önkormányzatától városalapító királyunk, Szent László lovasszobrának a város főterén történő felállítását. Kérésünk nyomatékosítására élőláncos figyelemfelhívó megmozdulást is szerveztünk.Kezdeményezésünk csak akkor vihető sikerre, ha következetesen végigvisszük a szobor felállítását célzó küzdelmünket. Ennek jegyében újabb figyelemfelhívó eseményt szervezünk, ahol közös imával fogjuk kérni Szent László lovasszobrának a Szent László térre történő kihelyezését. Az „Imalánc Szent László lovasszobráért” elnevezésű megmozdulásra június 25-én, kedden délután 17.30-tól kerül sor, a Szent László téren, történelmi egyházaink képviselőinek jelenlétében. Szeretettel várunk minden nagyváradi magyart, akinek fontosak közösségi céljaink, akik magukénak érzik Szent László szellemiségét."

"Az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete kedden, június 25-én 17 óra 30 perctől folytatja figyelemfelkeltő megmozdulásainak sorát a nagyváradi Szent László téren, melynek célja, hogy a kezdeményezők elérjék: a városalapító Szent László király lovasszobra helyet kapjon a Szent László téren. Mint ismert, a Néppárt, valamint civil- és egyházi szervezetek petícióban kérték Nagyvárad önkormányzatától a városalapító szent király lovasszobrának a város főterén történő felállítását. Kérésük nyomatékosítására korábban élőláncos figyelemfelhívó megmozdulást is szerveztek" - írja a Bihari Napló.

A Facebookon 46 részvevő ,244 érdeklődő van eddig.Szerintem kevés a létszám.Jó volna,ha nagyon sokan jönnének el,mert a helyi hatalom csak nagy számok alapján hajlandó megvitatni a Szent László lovasszobor ügyét.Ha sok ezren lesznek,akkor nemcsak a szervezőket lehet dicsérni,hanem azt a tényt hogy felébredt a váradi magyarság.Csak az összefogásban,az egységben van az erő.Készek egy órára "elásni a csatabárdokat" a váradi magyarok?Készek megfogni egymás kezét és imádkozni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése