Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 31., kedd

Két éve történt a Colectiv tragédia

 
Fotó : wikipedia

Két évvel ezelőtt lefeküdni készültünk. A fiam hirtelen kijött a konyhába : "Apú nézd a román hírcsatornákat, mert tragédia történt Bukarestben. Sok a halálos áldozat és nagyon sok a sebesült"!

Bekapcsoltam a televíziót. Nem sokat láttam, mert nem tudtak jó világítást biztosítani. Azt láthattuk, hog nagy a baj. Több mentős próbált volna segíteni, de nem tudtak. Nem lehet leírni azt a tragédiát, mely a bukaresti Colectív szórakozó helyen történt. Két év után sem tudunk sokat. Még nincs felelős. A mai napig sem tudjuk pontosan mi történt. Nem lehet senkit felelősségre vonni. A joggállamiság kicsúfolása történt, mondják sokan. Nem lehet józan ésszel felfogni a történteket. A Wikipédián olvashatjuk :

"bukaresti „Colectiv” szórakozóhelyen történt tűzeset 2015október 30-án, pénteken éjjel tört ki a város 4. kerületében, és számos halálos áldozata, sebesültje volt. A Goodbye to Gravity metálzenekar ingyenes lemezbemutató koncertjén a pirotechnikai eszközök lángra lobbantották a klub zajszigetelésére használt poliuretán anyagot, majd a tűz átterjedt a helyiség egészére. A halálos áldozatok száma meghaladta a 60-at, és több mint 160-an pedig különböző fokú sebesüléseket szereztek (égési sérülések, fulladás, szén-monoxid-mérgezés). A helyszínre érkező hatóságok azonnal vörös riasztást adtak ki, amelyet a sok áldozattal járó és jelentős számú mentőegység bevetését igénylő tragédiák esetén alkalmaznak.Románia kormánya háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, majd a következő napok nagyméretű tiltakozásainak következtében Victor Ponta és kormánya, illetve tragédia helyszínéül szolgáló 4. kerület polgármestere is benyújtotta lemondását."
Teljes cikk : hu.m.wikipedia.org


A fotók forrása :hu.wikipedia.org. Valamikor kapunk választ a Colectiv tragédiára?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése