Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 24., kedd

Kerékpáros felvonulás az autópályáért -Van értelme?

Kerékpáros felvonulás az autópályáért 
"Október 28-án az Erdélyi Magyar Néppárt a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségével közösen kerékpáros felvonulást szervez Váradról Siterig, amely által az autópálya építésének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet." - írja János Piroska a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 


"Ioan Lucian, a Romániai Munkaadók Országos Szervezetének (UNPR) elnöke a pénteki sajtótájékoztatón ismertette a megmozdulás célkitűzéseit. A felvonulást építő szándékkal szeretnék megszervezni, ugyanakkor egy petíciót szeretnének beadni a megyei tanácshoz, amelyben azt kérvényezik, hogy az autópálya építéséért felelős bizottságban mint közvetlen érintettek az UNPR képviselői is részt vehessenek. Ezt az elmúlt hét folyamán Mihai Tudose miniszterelnökkel való találkozása során is megemlítette, ugyanis a vállalkozók is negatívan érintettek az autópálya hiányában. Vasile Fonoage, a Bihar megyei Vállalkozók Szövetségének alelnöke elmondta: a Siterig tervezett kerékpáros felvonulásra, amely sajtótájékoztatóval fog véget érni, nyílt levélben meghívták a frissen kinevezett közlekedési minisztert Felix Stroét, és a CNAIR igazgatóját, Ștefan Ioniță-t, de ugyanakkor olyan Szatmár és Szilágy megyei vállalkozókat is várnak, akik érintettek az autópálya mihamarabbi megépítésében. A sajtótájékoztatót egy közeli szállodában fogják megtartani. Az autópálya örökös problémát jelent, a kivitelezést többek között az is gátolja, hogy instabiliást okoz a közlekedési miniszterek váltakozása, 2004 óta ugyanis 17 közlekedési minisztere volt Romániának. Constantin Jurca vállalkozó kiemelte az autópálya gazdaságra gyakorolt hatását, olyan elemet, amely új munkahelyeket, és ezáltal gazdasági fejlődést eredményezhet.

Útvonal
Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetének elnöke ismertette a felvonulás útvonalát: a gyülekező a megyei tanács épülete előtt lesz, a Széchenyi-téren, majd a Sztaroveszky – Főutca közúti része – Árpád vezér út – Füstös híd – Bihari út – csatári szerpentin útvonalon fognak haladni, az első megálló Hegyközpályiban lesz, majd Hegyközcsatáron és Siteren. A célállomás a Siter és Szalárd között befejezetlen autópályarész. A reggeli, 9.30-kor történő gyülekezőnél felolvassák a petíciót, amit majd át is adnak a prefektusnak. A 28 km-es távú kerékpáros felvonuláson való részvételt a Néppártnál a 0774–637–478-as telefonszámon lehet jelezni, ami azért is fontos, mert a jelentkezés által biztosítani tudják a hazautat."
Forrás : erdon.ro

Van értelme a kerékpáros felvonulásnak?Talán igen,talán nem.Egyszer valamikor kell építsenek autópályát,az biztos.Mikor?Nincs politikai akarat,mert nem lehet a pénzt zsebre tenni.Kész röhej,hogy nincs autópálya,de tisztába kell legyünk a román politikai elit gondolkodásával. Számukra ez a helyzet a legjobb,nem akarnak változtatni.

A 28 km-es távú kerékpáros felvonulás legfeljebb figyelem felkeltésre lesz jó,mert a magas szintű korrupciót lehetetlen legyőzni.Hacsak nem történik valami drámai helyzet ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése