Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 15., vasárnap

Folytatódik a Magyar Filmek Klubja - Ismertető a filmről

Fuszer-es-csemege_ 
"A Fűszer és csemege (1939) című filmmel folytatja októberben a Szent László Egyesület és az Erdélyi Magyar Néppárt Nagyváradon a Magyar Filmek Klubját. A vetítést megelőzően Farkas László kezdeményező filmtörténeti kuriózumokat oszt meg a nézőkkel, illetve lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre is a filmről." - írja a Reggeli Újság.Teljes cikk :

"A szervezők október 20-án, pénteken 17.30 órától szeretettel várják a régi filmek szerelmeseit a vetítésre az EMNT-irodába (Kálvin János utca 1. szám). A belépés ingyenes."
Forrás : reggeliujsag.ro

Az esemény a Facebookon '  

Ismertető a filmről 

"Letűnt világról, egy pesti kereskedőcsalád életéről szól a Csathó Kálmán színdarabja nyomán készült film. Puskás Aladár és üzlete a kereskedők mintaképe ám fia szégyenli ezt a társadalmi rangot. Csak a pénz, a birtok és a lovak érdekli. Az öreg jobb keze a paraszti sorból fölkerült kereskedősegéd, a fiatal Mácsi Márton. Amikor az öreget szélütés éri, megmenti könnyelmű és eladósodott fiától a boltot és az öreg lánya, Vilma jövőjét azzal, hogy üzleti és házassági kapcsolatra lép a lánnyal."
Forrás,stáblista : port.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése