Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 26., csütörtök

Iktatták az aláírásgyűjtő íveket - Lesz Marossy Anna sétány Váradon?

iktattak 1 
"Amint ezt nemrég a Reggeli Újságban hírül adtuk, a Körös-parti virágbolt tulajdonosai, a Sabău Marius és Csömör Fruzsina házaspár aláírásgyűjtésbe kezdett a váradi Ezredévi emléktér (Pţa. Libertăţii) folyóparti sétányának elnevezéséért. A fiatal cégtulajdonosok azt szeretnék ugyanis elérni, hogy a sétány, amely a Iosif Vulcan szobortól a park végéig tart, a néhai Marossy Anna biológus nevét viselje ezután, persze, ha az illetékesek is rábólintanak erre." - írja Farkas László a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

iktattak 1a KICSIBE 
Marossy Anna biológus 

"Marossy Anna, azaz a váradiak Anna nénije, szenvedélyesen szerette szakmáját, imádta és védte a természetet, és a folyónak ez a szakasza különösen kedves volt neki. A kezdeményezés elnyerte a váradiak tetszését, így egy hónap alatt 848 aláírás gyűlt össze. A házaspár úgy döntött, hogy átadják az aláírt íveket a polgármesteri hivatal illetékes osztályának. Tegnap meg is történt az aláírásgyűjtő ívek átadása és beiktatása, így jelenleg nemcsak a kezdeményezők, de az aláírók, sőt valószínűleg több váradi és nem váradi is érdeklődve várja, milyen döntés születik ezzel a kéréssel kapcsolatban."
Forrás : reggeliujsag.ro
 
Valami történt Váradon.Egy fiatal házaspár aláírásokat gyűjtöttek az Ezredévi emléktéren,hogy a váradiak által nagyon kedvelt sétányt Marossy Anna biológusról legyen elnevezve.Mit szeretnék kiemelni?Azt, hogy politika mentes civil kezdeményezés volt.Magyarok,románok írták alá a petíciót,összesen 848-an.Sabău Marius és Csömör Fruzsina házaspár nagyon jó munkát végzett.Felvállalták és végig vitték ezt a megterhelő feladatot.Miért tették?Marossy Anna iránti tiszteletből.Személyesen ismerték,és inditatást éreztek arra,hogy neve fennmaradjon Váradon.
 
Dicsérni lehet azokat akik aláírták a petíciót,mert vették a fáradságot, elmentek,aláírták,ezzel is egy nemes ügyet támogattak.Jó példa lehet azoknak, akik civil kezdeményezést fognak szervezni Váradon.A legfontosabb kérdés : Az illetékesek rábólintanak és lesz Marossy Anna sétány?Reméljük IGEN.Ha már a fáját elpusztították,legyen egy sétány elnevezve róla '


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése