Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. május 31., péntek

Nagyváradról elszármazottak találkozója

A 2013. június 28–30. között sorra kerülő Szent László Napok keretében, június 29-én, szombaton tartjuk a Nagyváradról elszármazottak találkozóját. Rendezvényünk elsősorban azoknak az idegenbe szakadt egykori váradi polgároknak szól, akik büszkén vallják magukat az Ady Endre által „Pece-parti Párizsnak” nevezett város szülöttjének, és akik szívükben mindvégig megmaradtak nagyváradinak és magyarnak. Nosztalgiázzunk együtt, idézzük fel közösen, milyen volt egykoron ez a város! A találkozóra várjuk azokat is, akiket rokoni szálak fűznek a „boldog Váradhoz”, és szeretnék megismerni a város múltját, jelenét, szeretnének elbeszélgetni az itthon maradottakkal.
A délelőtt 10 órától, a Partiumi Keresztény Egyetemen kezdődő találkozón – többek között – jelen lesz a Bihar megyei Gyanta településről származó jeles filmrendező, zeneszerző és televíziós szerkesztő, Boros Zoltán, aki egyebek mellett Nagyváradhoz kötődő emlékeiről fog beszélni. Ugyanakkor a rendezvényen levetítjük egyik dokumentumfilmjét is. Nagyvárad régi hangulatát egy képeslapokból álló gyűjtemény bemutatásával igyekszünk feleleveníteni. Jelen lesznek olyan meghívottak is, akik munkáságukkal méltán öregbítették Nagyvárad hírnevét a nagyvilágban. 
Számos meglepetéssel készülünk, érdemes tehát figyelemmel kísérni az időközben formálódó program-tervezetünket. 
Várjuk mindazon külföldön élő váradiak jelentkezését, akik szeretnének részt venni rendezvényünkön. Jelentkezni, érdeklődni a nagyvarad@szentlaszlonapok.ro e-mail címen lehet. 
Forrás : facebook.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése