Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. szeptember 17., szerda

Tőkés László kontra Reggeli Újság ' Botrány Nagyváradon ?

2014 szeptember 13-án Szőke Mária cikke miatt kiakadt Tőkés László ,aki szokásához híven nekiment az újságírónak.Egy ideje feszült lett A Reggeli Újság és Tőkés László közötti jégkör.A másik magyar helyi lap a Bihari Napló Tőkés Lászlót támogatja.Mi történt?Ha van ideje olvassa el a teljes cikket.

A vitát kiváltó cikket Szőke Mária írta a Putyin és a (szank)cionisták cikkében a Vélemény kategóriában : 

Nyomon követve az ukrán-orosz konfliktus során gyűrűző politikai eseményeket, akarva-akaratlanul népi szólásmondások jutnak eszembe. Például, hogy „kilátszik a lóláb”, „mással kapartatná ki magának a gesztenyét.”
Ami azt a bizonyos kilógó lólábat illeti, egyre világosabbá válik, hogy az ukrajnai konfliktus kiprovokálása nem volt más, mint alattomos folytatása az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország közti régóta tartó hidegháborúnak, s Obamáék a már oly sokszor eljátszott amerikai forgatókönyv szerint ködös és kétes „demokratikus” maszlagot ígérve az új ukrán kormánynak, borsot akartak törni Moszkva orra alá, új támaszpontot tervezve az európaisággal lépre csalt Ukrajnában. Soha nem tudom megállni keserű nevetés nélkül, ha azt hallom, hogy az Egyesült Államok népek sorsáért, kisebbségek jogaiért aggódik bárhol a világon, ugyanis ilyenkor mindig eszembe jut az a tízmillió legyilkolt indián őslakos, akiknek sírján felépült a felhőkarcolók és a liberális eszmék melegágya. Ilyen „történelmi” háttérrel a világ bizonyítottan legnagyobb, ám mai napig el nem ismert holokausztjával a háta mögött az USA népek emberi jogaiért történő aggodalma inkább gúnyos sátáni fintorra emlékeztet. Teljes cikk :reggeliujsag.ro 
Nem késett Tőkés László válasza sem.Érdemes elolvasni a teljes cikket ,melynek címe : Korrekt tájékoztatást kérünk '
Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke csodálkozással vegyes megrökönyödéssel szerzett tudomást a Reggeli Újság című napilap szeptember 12-i számában megjelent támadó cikkről, amelyet a lap egyik munkatársa jegyzett, s amelyben egy nyegle kiszólást („a menetközben Fides-listára kitelepedett EP-képviselő”) követően több csúsztatás és pár antiszemita célzás is megjelent. A Putyin és a (szank)cionisták című írás szakmai színvonalát és a témához méltatlan nyegle stílusát nem kívánjuk elemezni, de az feltűnhetett a lap olvasóinak is, hogy a szerző nem jártas sem a geopolitikai viszonyokban, sem a politikatörténetben, sem pedig az Európai Unió – amelynek mind Románia, mint Magyarország a tagja, Ukrajna és Oroszország viszont nem – kül- és régiópolitikájában.Teljes cikk : reggeliujsag.ro
 
A Vélemény kategóriában megjelent Szőke Mária cikke,aki tiltakozik a Tőkés László sajtóirodájának a kijelentései ellen.Ezt írja a Tisztelt Tőkés László EP-sajtóirodája! cikkében : 

Mint az Önök által kifogásolt cikk szerzője (nem is értem, miért nem nevesítettek meg „közleményükben”, hiszen én teljes nevemmel, nem pedig álnévvel vagy névtelenül vállaltam leközölt politikai jegyzetemet) elsősorban azt szögezném le, hogy a sajtóetika szabályai szerint véleményanyag kapcsán soha, sehol nem szoktak politikai közleményt kiadni. Hacsak nem olyan diktatúrákban, ahol a szabad véleménynyilvánítás bűnnek számít. Az érvényben levő sajtószabályok értelmében Önök nem kötelezhetik lapunkat arra, hogy „közleményüknek” helyet adjunk, hiszen jobb helyeken véleményanyagra véleményanyaggal szokás replikázni. Noha, mint a jelzett cikk szerzője, tisztában vagyok azzal, hogy írásomban a sajtóetikát nem sértettem, valótlanságot nem állítottam, csupán saját személyes véleményemnek adtam hangot, „közleményüket” íme mégis megjelentetjük.
Döntse el az Olvasó, kinek ad igazat, az újságírói és polgári szabad véleménynyilvánításnak, szólásszabadságnak, vagy egy már-már mániákusan cenzori szerepkörben tetszelegni kívánó pártapparátusnak. Teljes cikk : reggeliujsag.ro
Kinek jó ez a botrány?Kinek az érdekeit segíti ? A váradi magyarokét nem.Tőkés László pártjának a támogatottsága csekély.Meg lehet jegyezni,hogy a párt egyik vezetője évek óta Keresztesen lakik. Vajon nem kellene a konszenzust keresni? Nagyvárad magyar lakossága gyorsan csökken ...Miért kell megosztani?







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése