Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. szeptember 6., szombat

Ismét Nagyváradi Ősz-fesztivál

Ismét Nagyváradi Ősz-fesztivál 
Október 3-12. között újból megszervezik a Nagyváradi Ősz-fesztivált. Október 7-én este Bródy János lép fel a filharmóniában, október 11-én pedig a Culture Beat koncertezik szabadtéren - írja a Bihari Napló.
Az ismertebb romániai zenészek és együttesek (Ştefan Bănică jr., Holograf, Direcţia 5) szeptember végén elfoglaltak, mert magánrendezvényeken lépnek fel, kisebb a költségvetés (csupán 100 ezer euró), a pálinka- és a borfesztivált pedig máskor szervezik- ezzel indokolta szerdai sajtótájékoztatóján Ovidiu Mureşan alpolgármester, hogy az idén az Nagyváradi ősz-fesztivál csupán két hétvégét foglal magába. Zömében román nemzetiségű, több évtizede pályán levő (Călin Pop, a Pasărea Colibri, Corina Chiriac, a Timpuri Noi) vagy csupán az utóbbi években feltűnt és maguknak hírnevet szerző (a Connect R, Elena Gheorghe, Delia Matache, a 3 Sud Est) formációkat, énekeseket hívtak meg koncertezni.
Magyar szempontból kiemelkedő jelentőségűnek ígérkezik Bródy János előadóestje október 7-én, kedden 20 órától a filharmóniában, belépőjegyet valószínűleg 10-15 lejért lehet majd vásárolni, az ezt megelőző egy héten keresztül. Bizonyára szintén emlékezetes élmény lesz az izlandi Mezzoforte dzsesszrock banda produkciója október 6-án, hétfőn este, ugyanott. Az idei rendezvénysorozat külföldi sztárvendégeként pedig a Culture Beat duót harangozták be a szervezők, mely október 11-én, szombat este 22 órától lép majd fel a December 1. téren berendezett színpadon. Ez egy 1989-ben alakult német popduó tulajdonképpen, mely a kilencvenes években a Mr. Vain című egynyári slágerrel tarolt a diszkókban és a házibulikon, azóta viszont keveset lehet hallani róla.
A sevillai borbély
Október 3-án, pénteken este a Szakszervezetek Művelődési Háza melletti színpadon néptánccsoportok lépnek fel, október 4-én, szombaton hip-hop és rock formációk, többek közt a Timpuri Noi, október 5-én, vasárnap helyi könnyűzene énekesek, valamint a Taxi együttes. Október 6-9. között ugyanott, minden délután a Gyermekpalotába járó gyermekek szerepelnek, esténként pedig lemezlovasok. Október 8-án, szerdán 20 órától a filharmóniában a Pasărea Colibri és a Sfinx együttes frontembere, 10-én, pénteken Cătălin Crişan és Corina Chiriac szórakoztatják a közönséget. Október 9-én, csütörtökön a Városi Művelődési Házban kerül sor Călin Pop lemezbemutató koncertjére, mellyel egyidőben a filharmónia művészei előadják A sevillai borbélyt.
Október 6-11. között a Polgármesteri Hivatal együttműködve a megyei tanfelügyelőséggel, illetve a sport- és ifjúsági igazgatósággal iskolák közti bajnokságokat rendez (atlétika, kispályás foci, futás, úszás, sah és utcai kosárlabda), október 6-19. között pedig részt vállal a Mobilitás Hetéből. Szokás szerint az október 12-i városnapon ünnepi közgyűlést tart az önkormányzati képviselő-testület, melyet bemutatják azt a kiadványt, mely tartalmazza a tavaly ilyenkor zajlott, Várad múltjával kapcsolatos történész-konferencia anyagait.
Katonazene fesztivál
Mircea Oaie, az önkormányzat rendezvényszervezési igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az idén a Honvédelmi Minisztériummal együttműködve katonazene fesztivált is szervez a Nagyváradi Ősz keretében abból az alaklomból, hogy száz éve tört ki az első világháború. Négy, egyenként 50-50 fős zenekar érkezik Bukarestből, Konstancáról, Kolozsvárról és Jászvásárról. Október 11-én térzenét játszanak a Magnólia-parkban, a Bunyitay-ligetben és a December 1. parkban, október 12-én pedig csatlakoznak a fáklyás menethez.
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése