Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2014. szeptember 15., hétfő

Megkezdődött az iskola - Miért kell megvenni a tankönyveket ?Mit mondott Róma történetéről az oktatásügyi miniszter?

Drámai helyzet uralkodott Nagyváradon 2014 szeptember 15-én. Mi volt az ok? Megkezdődött az új iskolaév.A városban nagy volt a közlekedési káosz,mert sok helyen útlezárás és dugók nehezítették a közlekedést.Az autók szinte lépésbe haladtak előre.Jobban jártak azok akik az Helyi Közlekedési Vállalat járműveivel közlekedtek.

Azok a tanulók és szüleik kik közel laknak az iskolához nagy előnyben voltak azokhoz akiknek messze a városon át kellett eljutni az iskolai év ünnepélyes megnyitójára.Mi is eljutottunk taxival. Meg volt az ünnepélyes megnyitó, utána jött a fekete leves : meg kell venni a tankönyvek többségét . Miért?Mert ....Nem folytatom tovább,nem akarok panaszkodni,hanem inkább kinyitom a pénztárcámat és fizetek mint a pinty.Mit tehetnék mást mint szülő?

Rossz hangulatban érkeztünk haza.Bekapcsoltam a televíziót. A DIGI 24 csatornán láthattam az oktatásügyi miniszter , Pricopie úr hihetetlen magyarázatát Róma történetéről.Szerinte Romulust és Remust egy róka nevelte fel.Egyből jókedvem lett,mert ilyet mondani nem csekélység az ország előtt. Nahát '''. Nem akarok szőrszálhasogató lenni,a miniszter úr hol járt iskolába?Olvasható a gov.ro-n. A lup és a vulpe között van valami különbség.Nincs új tankönyv,de néhány hónap múlva lesz. A hülyeség ha ordítani tudna , lenne mire.

 
A Romulust és Remust szoptató nőstényfarkas.Forrás : hu.wikipedia.org

Mi Romulus és Remus története ? A Nagy Képes Világtörténet ezt írja : "A Tiberis kiáradó vize a Palatinus lábához viszi a kisdedeket, a hol egy nőstény farkas táplálja őket emlőivel, míg végre Faustulus, a királyi nyájak pásztora, megtalálja őket és feleségének, Acca Larentiának gondjaira bízza." Forrás : mek.oszk.hu.Több információ a hu.wikipedia.org-n.

Mint mondott a miniszter? Olvassa el és csodálkozzon hogyan lett miniszter Pricopie úr ? 

În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?
Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean....
Nu era vulpe, era lupoaică.
Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetățean ... Roma a venit după.
Un manual de clasa a patra vă contrazice, spune că cei doi s-au născut în Peninsula Iberică.
M-ați întrebat în ce oraș.
Forrás : digi24.ro
Magyar nyelvre le lehetne fordítani,mert tanulnánk belőle.A minisztert beengedik Róma területére?Nézze meg a videót a digi24.ro-n '

Sok sikert az új tanévben '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése