Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. május 15., péntek

Vészhelyzet : maszk viselése kötelező,nyilatkozat saját felelősségre nem (településen belül)

Marcel Vela.Forrás : erdon.ro


"Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány 30 napra az ország egész területére – jelentette be Marcel Vela belügyminiszter az országos vészhelyzeti bizottság csütörtök esti ülését követően." - olvasható az  Erdély Online cikkében. Végre kiléptünk 60 nap bezártságból, szükségállapotból.Településen belül nem kell a saját felelősségre kiállított,aláírt nyilatkozat.Az arcmaszk és a másfél méteres távolságtartás kötelező. Idézetek a cikkből :

„Május 15-étől kezdve kötelező a maszk viselése az üzletekben, a közszállítási járműveken, a munkahelyen, és más zárt nyilvános helyeken úgy, hogy az eltakarja az orrot és a szájat” – mondta Arafat."

"Újraindul a járóbeteg-ellátás – jelentette be. Arafat azt mondta, a járóbeteg-rendelőintézetek ezután ellátják a nem sürgősséginek minősülő eseteket is, de csak előzetes időpont-egyeztetéssel fogadják a betegeket, és a váróteremben nem tartózkodhatnak páciensek."

"A településen belüli helyváltoztatáshoz már nem kell nyilatkozatot írni. A település elhagyása esetén az új, személyes felelősségvállalási nyilatkozat formanyomtatványa innen tölthető le." - olvashatjuk ezt a jó hírt az Erdély Online cikkében. Fontosabb tudnivalók :


"Az utcákon, köztereken továbbra sem gyűlhet össze háromnál több ember, ha nem ugyanahhoz a családhoz tartoznak."

"Az Országos Vészhelyzeti Bizottság csütörtök esti ülése után tartott sajtótájékoztatón Arafat közölte: bizonyos kivételekkel a település vagy metropolisz-övezet elhagyása tilos. A kivételek közé tartozik, ha valaki munkavégzés, humanitárius tevékenység vagy önkéntes segítés, mezőgazdasági munka, mezőgazdaságból származó áru értékesítése céljából hagyja el a települést, ha más településen lévő tulajdonát kell adminisztrálnia vagy karbantartania, ha bizonyos jogok megszerzéséhez szükséges dokumentumokra van szüksége."

"Arafat azt is elmondta, hogy május 15-étől megnyitnak a parkok, de a gyermekjátszóterek nem. A parkokban be kell tartani a fertőzést megelőző óvintézkedéseket – figyelmeztetett a katasztrófavédelem vezetője." 

"Kihirdette Klaus Iohannis államfő pénteken a veszélyhelyzetben alkalmazandó, a COVID-19 járvány terjedését megelőző és megakadályozó intézkedéseket előíró törvényt – közölte az Államelnöki Hivatal." - írja az Erdély Online.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése