Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. május 20., szerda

Elárverezik Máriusz virágüzletét

Florius Art. Forrás : bihon.ro


Elárverezik Máriusz virágüzletét - írja a Jurnalul Bihorean. A Városháza hamarosan véget vett mintegy öt éves korszaknak az Ezredévi emléktéren, ma Libertății tér.Máriusz és Fruzsina széppé varázsolták .Ez nem tetszett a városvezetésnek, és léptek. 2016-tól napjainkig egyik kedvelt helye lett Máriusz által kialakított tér a virágüzlet körül.Ez nem tarthatott sokáig. Nincs benne  Masterplánba.Nyíri József Attila
a Florius Art virágüzlet gondozója kétségbeesett felhívást intézett a váradiakhoz.A váradiak egy része megmozdult, de a bürokráciát Nagyváradon nem lehet legyőzni.

A váradiakat nem érdekli a város sorsa. Ismét búcsút inthetünk valami után, melyet megszerettünk.Ne áltassák magukat a váradiak, ne ringassák téves álomba, a következő "áldozat " lehet bárki.Több házat, épületet bontottak le az elmúlt években, mint 1990 óta. Készül a város új imidzse, melyben nincs helye a szépnek, a természetes környezetnek.

Ismét hasonló érzésem van, mint volt a Szent László tér lezárásának utolsó óráiban.Történelmi pillanat volt amikor elbúcsúztam a régi ütött - kopott központtól.A váradiak nem érdemlik meg azt, hogy a Pece /Körös parti Párizsba éljenek.Nekik kell egy modern giccses kőváros.

Mit tehetünk? Elbúcsúzunk Máriusz virágüzletétől és virágaitól.Maradjon meg az emlékezetünkben.Maradtak fotók, videók és cikkek.Mikor fog megszólalni a váradiak lelkiismerete? Egyhamar biztosan nem.Ha megszólal, akkor már késő lesz. A Szent László téren jelzés értékű volt a ravatalozóhoz hasonló villamosmegálló és akasztófához hasonló lámpák. Ha a váradiak többségének tetszik, akkor mit tegyenek azok akik nem osszák a többség véleményét?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése