Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. május 14., csütörtök

A váradiak legyőzik a bürokráciát, megmentik az Ezredévi emléktéren Marius virágüzletét?

 
Fotó : Florius Art Facebook 

Az egyik legnagyobb probléma amely a koronavírus kivételével foglalkoztatja a váradiakat, az hogy mi lesz a sorsa Marius virágüzletének és virágos kertjének az Ezredévi emléktéren, mely ma Libertății tér.Megkapták a felszólitást, hogy a Városháza nem hosszabbítja meg a szerződést Marius úrral, különböző okokra hivatkozva.

Sok váradinak okozott nagy örömet Máriusz és Fruzsina vállakozása az Ezredévi emléktéren.Miután ki lettek költöztetve a Szent László térről, az Ezredévi emléktéren kaptak helyet a virágüzletének.Megkötötték a szerződést. Máriusz és Fruzsina létrehoztak saját forrásból egy virágos kertet, mely nagyon népszerű lett Váradon és hetedhét határon és külföldön. Nagyon sok fotókat és videókatt készitettek tavasszal a gyönyörű virágos kertről.Micsoda ötlet! A sivár és kopasz Szent László tértől néhány méterre volt látnivaló. Leülhettünk az árnyékba és gyönyörködhettünk a változatos színű tulipánokba.Mi lett a gond? A polgármester úr összehúzta a szemöldökét, jelezve azt, neki nem tetszik, mert ő mást akar az Ezredévi emléktérrel.Máriusz és Fruzsina feladták a szélmalom harcot ,itt hagyták az életük munkáját.Most a Városháza lecsapott. Ez egy technikai K.O.!  

A Florius Art képviselője a Facebookon ismerteti a jelenlegi helyzetet, mely szinte kilátástalan. Esetleg ha váradiak összefognak és segítő kezet nyújtanának a Florius Art vállalkozásnak valamilyen formában.Ha összefognának mit tehetnének? Legyőzhetik a helyi bürokráciát, mely felér egy győzelemnek.Gyorsan kellene cselekedni, mert a Városháza képes egy éjszaka lebontatni Máriusz virágüzletét, ráadásul törvényesen tenné.A bejegyzés szerint petíciót adnának be a Városházának, melyet sokan írnának alá.Ez egy vizsga lehet a jóérzésű váradiaknak. 

Miért nehéz legyőzni a helyi bürokráciát.Nem lehetetlen, de olyan módon van kitalálva, hogy gyakorlatilag nem kivitelezhető legyen. Szemléltetésként olvassa el a az eBihoreanul cikkét,mert választ kaphat arra, miért lehetetlen legyőzni a bürokráciát.Mircea Chirilă csak részben írta meg igaszságot, mert sokáig szeretne írni az újságjában.Többet nem írok, mert  ...

U.I. 
Holnap elmegyek megnézni mi a helyzet az Ezredévi Emléktéren.Holnap május 15-én büntetés fizetése nélkül mehetek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése