Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. november 28., szerda

Tramtrain pálya Debrecen és Várad között?

Tramtrain pálya létesülhet Debrecen és Nagyvárad között Illusztráció

"A közlekedési infrastruktúra fejlesztésének egyik elsődleges célja Magyarország versenyképességének javítása – jelentette ki az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Szegeden." - írja a Bihari Napló.Nagy az érdeklődés a terv iránt, mert sokakat érint. Ezek szerint Nagyvárad egy fejlett gyorsforgalmi úthálózat tagja lesz. Hátha addig megépül az elkezdett autópálya Borsig. Teljes cikk : 

"Mosóczi László, a magyarországi Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a XX. Nemzetközi Közlekedési Konferencián tartott nyitóelőadásában elmondta: ennek érdekében bekötik a megyeszékhelyeket, megyei jogú városokat a gyorsforgalmiút-hálózatba, javítják a Duna és a Tisza átjárhatóságát, a gyorsforgalmi utakat pedig megépítik az országhatárokig ott, ahol a szomszédos országban is megvalósul a kapcsolódó beruházás. A cél az, hogy 2030-ra Magyarország bármely pontjáról 30 percen belül elérhető legyen a gyorsforgalmiút-hálózat legközelebbi szakasza – jelentette ki, ezért 2022-ig Magyarországon 4 ezer milliárd forintot fordítanak útépítésre, 55 százalékát hazai forrásból. Hangsúlyozta, hogy a vasútnak kiszámítható és megfizethető szolgáltatást kell nyújtania az utazók és az áruszállítás számára. Ezért óránként 120–160 kilométeres sebességre alkalmas pálya kiépítésével javítják a megyeszékhelyek vasúti megközelítését. Fontos szempont az árufuvarozásban az ország tranzitszerepének erősítése, a határon túli nagyvárosok vasúti elérhetőségének javítása, Budapest és térsége vasúti infrastruktúrájának fejlesztése, valamint a hiányzó szakaszok villamosítása és a digitalizáció.

Lehetséges fejlesztés

A jelenleg zajló beruházások közül kiemelte a Hódmezővásárhely-Szeged tramtrain beruházást, melyet a kormány mintaprogramnak tekint. A következő lehetséges fejlesztésként a Debrecen-Nagyvárad közötti tramtrain kapcsolat kiépítését említette. Az államtitkár kifejtette: rövidesen a nagy forgalmú vonalakon, elsősorban a budapesti elővárosi közlekedésben megjelennek az első emeletes motorvonatok.

Több nagyvárosban korszerű átszállási lehetőséget biztosító intermodális csomópont kialakítását tervezi a kormány, ezek közül az első, a kaposvári kivitelezése már folyik."

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése