Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. november 13., kedd

Jó hír: enyhült a dugó az ócskapiacnál

 

Még nem tökéletes, de javult az új ócskapiac megközelítése
A szerző felvétele

"Most vasárnap is tömegjelenetek voltak az új nagyváradi ócskapiacnál (100-as piac), ám már nem akkorák, mint első alkalommal." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.A cikkben olvasottaknak örvendeni kellene,de később tudunk választ kapni,hogy mennyire jó a váradiaknak az Ócskapiac új helyszíne.Még nagyon is a kezdetén vagyunk.Várjuk meg a fejleményeket!Legyünk bizakodók!Teljes cikk : 

 

"Már most jelentősen könnyebben közelíthető meg az „új ócska”, azaz a 100-as piac, mint a nyitás utáni első hétvégén. Ezúttal már jobban készültek az illetékesek is, jobban jártak a buszok is a helyszínre, rövidített útvonalon, és a személyautók okozta dugók sem voltak állandóak, bár így is volt időnként várakozás. Tegnap a helyszínen tájékozódva azt láttuk, hogy a szombaton és vasárnap 8–14 óra között közlekedő C100-as busz, amely a piac régi helyszíne és az új között szállítja az utasokat, valóban 10 percenként jár. Az Islazului utcán hamar ki is alakítottak számára egy megállóhelyet, onnan indulva és oda visszaérkezve pár perc alatt megteszi az utat a piacig. Ráadásul nagyobb, csuklós buszok járnak, amelyeken ugyan sokan utaznak, de kezelhetetlen tömeg már nincs. A piacról az Auchan mellé visszaérkezők többsége aztán a bevásárlóközpont mellől induló többi busszal utazik tovább, így piacnapokon azokon is nagyobb a zsúfoltság. A 100-as piac mellett egyébként tegnap is rendőrök irányították a forgalmat. "

Mint megírtuk, a nyitás utáni hétvégén leállt a forgalom a környéken vasárnap, miután polgárok ezrei akartak kilátogatni az új ócskapiacra, aminek a hivatalos neve 100-as piac. A létesítmény ugyanis képtelen ennyi látogatót egyszerre fogadni, nincs elég parkolóhely, és a környéken a közlekedés is nehézkes, a tömegközlekedési vállalat pedig nem állt a helyzet magaslatán. Az illetékes hivatalok képviselőit is meglepte, de az érintett polgárokat is, nem beszélve arról, hogy utóbbiakat idegesítette is: november 4-én, vasárnap délelőtt káosz alakult ki a város körgyűrűjén, mivel a túl nagy tömeg miatt leállt a forgalom, bedugult az egész. Mint ismert, az ócskapiac új helye az Európa lakónegyeddel átellenben van. Az illetékesek azt mondták, tüneti kezeléshez hasonló megoldásokat már most hoznak, igyekeznek a forgalmat gördülékenyebbé tenni. Ám a közlekedés tehermentesítése szempontjából a legfontosabb a körgyűrűn zajló átmenő közúti forgalom és a piacra irányuló helyi közúti forgalom szétválasztása. Többek között tervezik egy járda kiépítését a piac és a Leroy Merlin között, és egy felüljáró megépítését a temetőnél lévő körforgalom fölött – de mindez csak jövőre lehet meg.

  Forrás: biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése