Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. október 22., hétfő

Végre TAROM-géppel Váradról külföldre repülhetünk

TAROM-géppel Váradról külföldre 
"December 1-től a TAROM járatokat indít a váradi repülőtérről Barcelonába és Rómába vagy Milánóba- jelentette be hétfőn a Megyei Tanácsnál tartott sajtótájékoztatóján a vezérigazgató." - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.Végre egy jó hír a váradi repülőtérről - mondják sokan.A cikknek sokan fognak örvendeni,mert szinte sikertelen volt az egyik írországi magáncég  nagyváradi szereplése.A modern felújított repülőterünk legalább részben ki lesz használva. Várjuk a többi jó hírt '

"Wolff Werner, a TAROM vezérigazgatója hétfőn bejelentette: a román állami légitársaság 2018. december 1-től közvetlen járatot indít a barcelonai központi repülőtérre (El Prat) heti két alkalommal, valamint szintén e dátumtól kezdve Olaszországba, Milánóba (Malpensa) vagy Rómába (Fiumicino). Azt ígérte: a pontos időpontokat, menetrendet később közlik, a kezdőár az oda-vissza útra Barcelona esetében 150 euró lesz, az itáliai desztinációknál pedig 99 euró. A jegyvásárlási lehetőséget két héten belül töltik fel a rendszerbe, és az is biztos, hogy ezek esti járatok lesznek, vagyis a katalán fővárosból éjfél előtt vissza is érkezik a néhány órával korábban Váradról landolt gép, Olaszországból pedig 22.30 óra körül. Az utasok számától függően 120-160 férőhelyes repülőgépeket fognak üzemeltetni.
DSCN1581 
Azt is tervezik, hogy jövőre Londonba és Frankfurtba is indítanak menetrendszerű járatokat, azért nem korábban, mert a jelenlegi flottájuk nem teszi ezt lehetővé. Emellett 2019 nyarán belföldön TAROM repülőgéppel lehet majd utazni Váradról a román tengerpartra. A vezérigazgató ugyanakkor bírálta a fapados légitársaságok által alkalmazott politikát, szerinte a TAROM biztonságosabb, és a jegyárai a valós helyzetet tükrözik, mert 10-20 eurós árakkal nem lehet egy céget rentábilisan működtetni.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke szerint a váradi repülőtérnek Debrecen jelent konkurenciát, nem Temesvár vagy Kolozsvár. Azt mondta: agresszív marketinghadjárattal fogják reklámozni a TAROM-járatokat, melynek érdekében együttműködnek a váradi önkormányzattal. Megjegyezte azt is: a tárgyalások a Blue Airrel se szakadtak meg." 
Forrás : erdon.ro 

A Főtér cikkében ezt olvashatjuk : 

Végre felszállt a fehér füst: hétfőn lerántották a leplet a rég őrzött titokról, hogy melyik légi társaság veszi át a külföldi járatok üzemeltetését a Nagyváradot október végén faképnél hagyó ír fapados Ryanairtől.
Nos, az utód nem fapados, éppen ezért az árak is borsosabbak lesznek, de legalább nem kerül ki a város a világ körforgásából: a Tarom román állami légi társaság üzemeltet majd külföldi járatokat a városból.
A cég vezérigazgatója, Wolfgang Wolf elmondta, december elsejétől Barcelonába és Olaszországba indít járatokat.
A katalán főváros esetében a város központi reptere, az El Prat lesz a célpont, Olaszország estében még gondolkodnak a milánói Malpensa és a római Fiumicino között.
Egy menettérti jegy nagyjából 150 euróba kerül majd.
Wolfgang Wolf azt is elmondta, hogy amint a Tarom gépparkja megújul, Nagy-Britanniába és Németországba is indít járatokat.
A Tarom jelenleg a Nagyvárad-Bukarest útvonalon üzemeltet járatokat.
Jelenleg az ír Ryanair üzemeltet külföldi járatokat Nagyváradon, ám a cég az előzetes, optimista nyilatkozatok és az utasszám folyamatos növekedése ellenére még márciusban váratlanul bejelentette: novembertől teljesen kivonul a váradi reptérről.
A cég Barcelonába, Londonba, Milánóba, Düsseldorfba és a Münchenhez közeli Memmingenbe üzemeltet/üzemeltetett járatokat a városból.
Jelenleg a Blue Air román fapados légi társaság is jelen van Nagyváradon, de csak Bukaesttbe lehet vele utazni. Korábban meglebegtették, hogy ők is indítanának Nagyváradról külföldi járatokat, ez azonban egyelőre még várat magára.
Forrás : foter.ro

U.I.
A cikkben több jó hírt olvashatunk,reménykedünk abban,hogy a tettek mezejére lépnek '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése