Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. október 31., szerda

Készülődés a világításra Váradon - Különjárat a temetőbe a központból és vissza ,14C

 

"Az idén a tavaszias időjárás is kedvez azoknak, akik a Halottak napját megelőzően már felkeresik a szeretteik sírját, rendbe téve, megtisztítva ezeket, amennyire szükség van erre." - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.Az egyik lehetőség a temetőig,a 30-as autóbuszjárat, mely óránként 55 perckor indul a Rulikowski temetőtől.Útvonala : Rulikwski temető - Szent László tér/ Kapacinus,ma Iuliu Maniu utca - Nagyállomás -Borsi út - Őssi - Auchan -Leroy Merlin - Rulikowski temető.Ez állandó járat.Teljes cikk :

"Akik így tesznek, azoknak érdemes tudniuk, hogy október 26-tól november 1-e estig meghosszabbított órarend szerint, vagyis 8 és 21 óra között tart nyitva a Rulikowski-temető, november 1-jén pedig, az elmúlt évek hagyományait folytatva, csak azok a járművek hajthatnak be a létesítménybe, melyek mozgáskorlátozottakat szállítanak, és az érintettek igazolványt tudnak felmutatni. Az ezt megelőző időszakban pedig öt lejért lehet bemenni autóval, illetve október 31-én csak a főkapun be, és az Európa-lakópark felé néző kapun ki. A temető belterületén a megengedett gépjárműsebesség 15 kilométer/óra, és a parkolás úgy van megengedve, hogy az ne zavarja a forgalmat, illetve a sírok megközelítését. Akik ásókat, gereblyéket, lapátokat, seprűket stb. igényelnek, megtehetik ezt a temető bejáratánál a személyigazolványukkal, ahol a Közterület-fenntartó Zrt. közleménye szerint a hozzátartozók virágokat, koszorúkat mécseseket, gyertyákat is beszerezhetnek.

Különjáratok

Ugyanakkor a bevált gyakorlatnak megfelelően a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) különjáratokat működtet október 27. és november 1. között, melyek 15 percenként közlekednek a görögkatolikus püspöki palota és a temető közötti útvonalon, 10–18 óra között. Az idén azonban a buszok útvonala módosult a Pece-híd építése miatt, a következőképpen: görögkatolikus palota–Avram Iancu/Kert utca–Sucevei/Vámház utca–Horea utca (megálló)–December 22 park (megálló)–Ronald Reagan utca–Ceyrat utca–Rulikowski temető (végállomás)–Rulikowski út–Islazului utca–Făgăraşului utca–Armatei Române utca (megállók a kataszteri hivatalnál és a múzeumnál)–Avram Iancu/Kert utca–Szent László tér–Traian Moşoiu/Kapucinus utca (megálló a Holdas templomnál)–December 1 park (megálló)–Independenţei/Kossuth utca–görögkatolikus palota." 

Forrás : biharinaplo.ro 


Videó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése