Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. október 22., hétfő

Ötven éves lett a Metropol Group

Nem található automatikus leírás. 
Forrás : Animatza Facebook 


"Remek hangulatú koncertet adott szombaton este a nagyváradi színházban a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Metropol Group, valamint a meghívott vendégek." - írja a Bihari Napló.A cikk azoknak is szól akik csak a messze távolból "lélekben" voltak a színházban.A Metropol Groupot sok váradi megőrzi a szívében,mert sokat jelentettek nekünk a diktatúra idején.Teljes cikk :

"A nosztalgiakoncertek meglehetősen nagy veszélye az, hogy az előadók bizonyítékot szolgáltatnak arról, hogy megöregedtek. A szombat esti jubileumi koncerten is több ilyen momentum volt, de főként a bulit nyitó Globus zenekar rövid fellépése keltett felemás érzéseket az emberben, hiszen elég sajátos volt az egykor legismertebb nagyváradi sulizenekart mintegy ötven év múlva viszontlátni a színpadon. Mindenesetre az általuk előadott három sláger, a Régi csibészek, a Petróleum lámpa és Sárga rózsa (utóbbit Orbán János emlékére adták elő) kellőképpen megalapozta a hangulatot. A továbbiakban a váradi színház teltházas közönsége előtt az Ausztráliából hazaérkezett Traian Cosma adott elő két dalt, melyek közül az egyiket a Metropol Group legendás dobos-énekesének, az 1994-ben autóbalesetben elhunyt Ráduly Bélának az emlékére komponálta. Cosma dalainak előadásában közreműködött a Metropol két tagja, Orbán András és Szász Ferenc, valamint Bárány Sándor gitáron, továbbá énekesként Nagy Orsolya, a Szigligeti Színház munkatársa is, aki ezen az estén a konferanszié feladatát látta el.

Nagy slágerek

Ezt követően lépett színpadra a várva várt Metropol Group, a beat nemzedék hazai úttörő zenekara. A rajongók és a nosztalgiázni akaró közönség együtt láthatta a színpadon az együttes alapító tagját, Virányi Attila basszusgitárost, Orbán András és Trifán László gitáros-énekeseket, továbbá Trendler József dobost, Szász Ferenc gitárost és Dobos Jocó énekest. Az első két dalt, a Védj meg engemet és a Hideg hajnalt Trifán László énekelte, majd következett a Három fiú, az Otthon és az Árnyékok ágya című számok, ez utóbbit, mint az Virányi Attila felkonferálásából kiderült, azokról a szekusokról komponálták, akik huszonnégy órán át követték a zenekar tagjait, így joggal merült fel a muzsikusokban a kérdés, hogy ezek a kémek hol pihennek, ha folyton az együttes tagjait figyelik? Egyébként kifejezetten kellemes volt a joviális Virányi Attila átvezető szövegeit, történeteit, felkonferálásait hallgatni, amelyek még emberközelibbé tették ezt az amúgy is hangulatos bulit, amelyen természetesen a zenéé volt a főszerep. A Trendler-Virányi ritmusszekció bombabiztos alapot képezett az együttes gitárszólókban gazdag muzsikájának. Szász Ferenc kitett magáért, nagyon jól „tekert” gitárján, hangsúlyosan hard rockos jelleget kölcsönözve szólóival a beat, a blues és a heavy metal stílusjegyeit is magán viselő számoknak.

Égig ért az ének

A programban a továbbiakban a Rum blues következett, melyet ismét Trifán Lászlóval közösen adott elő a zenekar. A Lépteim nem számolom című dalt Boros Zoltán és Trendler József zongora-dob párbajjal bolondították meg, majd a Finnországból hazajövő Nagy Gábor-Bigus énekelte el a Farmer dalt, előtte rövid finn nyelvű ízelítőjét is adta a nótának, nagy derültséget váltva ki a közönség köreiben. A holnap jövőt ígér című hard rock opusz megszólaltatása után a szintén Ausztráliából hazaérkezett Józsa Erika adott elő néhány dalt, egyébként ő a szerzője az együttes történetét összefoglaló A Metropol sztori című könyvnek is. Különös színfoltja volt a koncertnek Márkus János Barbarossa fellépése, aki törökös viseletben olvasott fel néhány verset. A közel három órás koncert végén szólaltatta meg a Metropol Group az Egyszerű dalt, a Szükségem lenne, a Segítség és a Nektek című dalokat, legvégül pedig az Égig érhetne az ének című slágert, melyet ráadásként újra elénekelt az együttes a koncerten fellépő összes meghívottal együtt. Nem egy egyszerű nosztalgiabuli volt a szombat esti koncert, a felcsendülő dalok nem csak az ősrajongók számára jelezték azt, hogy a kreativitás, a fiatalos élni akarás egy sötét, tompa, diktatórikus korban és közegben is képes értékeket teremteni, és ezekért az értékteremtésekért ma is hálásak lehetünk a Metropol Groupnak."

Fotók 

 

  
   Fantasztikus hangulatú koncertet adott szombaton este a nagyváradi színházban a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Metropol Group

Forrás :  biharinaplo.ro 

Fotók 
A képen a következÅ‘k lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, emberek színpadon és éjszaka    A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon, koncert és éjszaka 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, emberek színpadon, éjszaka és belső tér

A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon és emberek hangszerrel 
A képen a következÅ‘k lehetnek: 1 személy, éjszaka és képernyÅ‘ 
A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon, éjszaka és koncert 
A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon, éjszaka és koncert 
A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon és éjszaka 
A képen a következÅ‘k lehetnek: 1 személy, színpadon, éjszaka és koncert 
A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon, éjszaka, koncert és belsÅ‘ tér 

A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, éjszaka és belsÅ‘ tér 
A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon, emberek hangszerrel, éjszaka és belsÅ‘ tér 
A képen a következÅ‘k lehetnek: egy vagy több ember, emberek színpadon, emberek hangszerrel, koncert és éjszaka 
Forrás : Roxi Roxi Facebook 

Videók.Kattintson a linkre'


Forrás : Animatza Facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése