Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. október 10., szerda

Új főépítész hivatalban - Meddig lesz főépítész Radu Fortiş?

Radu FortiÅŸ, az új főépítész 
Radu Fortiş, az új főépítész

"A múlt hét óta a Nagyváradi Városháza Főépítészének Hivatalát Radu Fortiş építész vezeti. Október 3-án nevezték ki, miután megnyerte a versenyvizsgát Bukarestben, augusztus 20–24-én." - írja a Bihari Napló.Teljes cikk :

"Fortiş a Radu Ion Mincu Építészeti Intézetben végzett Bukarestben 1985-ben, dolgozott a magánszektorban és a váradi egyetemen is. A Román Építészek Rendjének megyei elnöke is volt. Jelenleg PhD hallgató a Kolozsvári Műszaki Egyetemen.

Tervek

Terveiről elmondta: „Először a bürokratikus rendszer egyszerűsítése a cél. A dokumentumokhoz való hozzáférés korszerűbb módozatait támogatom, hogy a tanúsítványokat interneten is el lehessen érni, és akár a beadványokra a választ is ott intézni. Közben túl nagy a munka volumene a városrendezési osztálynak, ezért átalakításokat tervezek ott.” Ugyanakkor digitális platformot akar létrehozni a szakemberek számára." 

Forrás : biharinaplo.ro 

Radu Fortiş építész elődje Antonia Buruiană egy évig sem bírta ki,inkább egy jobb munkahelyet választott magának.Radu Fortiş építészről jó a véleménye a szakmai berkekben.Sokan reménykednek, hogy szakít a hagyományos mentalitással,és olyat fog alkotni,melyre büszkék lehetünk.Tiszta eszközzel nyerte meg a főépítészi tisztséget. Elismerte,nagy nyomás nehezedik rá a befektetők részéről.Meddig lesz főépítész?Ezt nehéz előre megmondani.Reméljük sokáig.A vele készült interjút olvashatja román nyelven az eBihoreanul online honlapon '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése