Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. október 25., csütörtök

Sok pénz jöhet Nagyváradra

 
A Centenáriumi híd építését is belefoglalták a projektbe Fotó: Alexandru Niţescu

"Az önkormányzat öt projektet fűzött össze, hogy azokat egységes projektként nyújtsa be támogatásra a Szektoriális Operatív Programhoz." - írja Pap István a Bihari Naplóban. Teljes cikk : 

"Nagy a verseny az uniós finanszírozásokért, ezért a nagyváradi önkormányzat is folyamatosan módosítja már kidolgozott projektjeit annak érdekében, hogy minél nagyobb eséllyel pályázhasson uniós anyagi támogatásra. Így történet ez öt belvárosi városfejlesztési projekttel is, melyek összértéke több mint hetven millió lej áfával együtt, és mely összegnek a nagy részét a Szektoriális Operatív Programtól akarja megszerezni a város.

Átfogó projekt

A tegnapi azonnali tanácsülés elején Marius Moş, a polgármesteri hivatal nemzetközi finanszírozású projektigazgatóságának a vezetője mondta el azt, hogy a Bémer (Ferdinand) tér felújítását, a Sebes-Körös bal partjának modernizálási munkálatait, a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utcának, továbbá az Ezredévi emléktérnek (Libertăţii) gyalogos sétánnyá való átalakítási munkálatait, valamint a Centenáriumi híd építését fogták egybe egy, a városközpont személyszállításának jobbítását és gyalogos övezetek kialakítását célzó, átfogó projektbe. Ennek az új, egységes projektnek 70,4 millió lejes költségvetése van áfával együtt, amiből a megpályázható összeg 62,4 millió lej. A felsorolt projektek mindegyikéről külön-külön egyébként már szavazott korábban a helyi tanács, a mostani egységes projektet a Szociáldemokrata Párt (PSD) frakciójának tartózkodása mellett szavazta meg a testület." 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése