Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. augusztus 14., szerda

Virágkarnevál Debrecenben, felvonulás Váradon, virágkocsi Ungváron

Idén először Nagyvárad mellett Ungváron is láthatnak majd virágkocsit az érdeklődők, derült ki a Debrecenben megtartott nemzetközi sajtótájékoztatón. Augusztus 20-án, Szent István ünnepén 44. alkalommal tartják meg a virágkarnevált.
Ez az egyik legnagyobb rendezvénysorozat, melyen a nemzetköziség is jelen van, mondta Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere, miután Kerekes Sándor kommunikációs vezető bemutatta a megjelenteket és a Debrecen Hangja döntősei előadták az LGT Miénk itt a tér című dalát. Nagyváradra évek óta jönnek át virágkocsik, idén először pedig augusztus 24-én, Ukrajna nemzeti ünnepén ott is bemutatkozik egy virágkocsi, tette hozzá az alpolgármester.
Értékeli a szervezők erőfeszítéseit, akik 1969 óta évente megrendezik a virágkarnevált, mondta Ovidiu Mureşan, Nagyvárad alpolgármestere, aki a Nagyváradi Ősz rendezvényeire is meginvitálta a megjelenteket. Augusztus 21-én ismét négy virágkocsi felvonulását láthatják majd a váradiak, fellép majd két-két magyar és román folklórcsoport, és könnyűzenei koncertek is lesznek, melyek várhatóan a bihari megyeszékhely magyar és román lakosainak is örömet szereznek majd, tette hozzá. Jurij Gleba, a Kárpátaljai Közigazgatási Hivatal kulturális osztályvezetője elmondta, örülnek az erősödő kulturális kapcsolatoknak, és annak, hogy idén először Ungváron is láthatnak majd az ott élők egy virágkocsit.
Forrás: reggeliujsag.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése