Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. augusztus 1., csütörtök

Tovább perelnek a pénzügyi palotáért

A Bihar megyei önkormányzat tegnapi ülésén a többség megszavazta azt a határozatot, mellyel megbízzák a tanácselnököt ügyvédi szolgáltatások beszerzésével. A jogászra az egykori pénzügyi palota tulajdonjogáért folyó perben lesz szükség.
A határozat elfogadását rövid vita előzte meg, a szavazáskor az RMDSZ-frakció tagjai tartózkodtak, mint Sárközi Sándor elmondta, a frakció álláspontja változatlan, szerintük az épület a római katolikus egyházat illeti meg, így döntött egyébként az Országos Visszaszolgáltatási Bizottság is. Ionel Avrigeanu demokrata-liberális párti (PDL) frakcióvezető azt kifogásolta, hogy a tervezetben nem szerepel, mekkora összeget szánnak az ügyvédi szolgáltatások kifizetésére. Carmen Soltănel jegyző elmondta, közbeszerzési eljárást írnak ki az ügyvédi szolgáltatások beszerzésére, és ilyenkor a legalacsonyabb ár a döntő szempont. Cornel Popa tanácselnök végül leszögezte, hogy a továbbiakhoz is szükséges a tanácsi határozat, tehát a tanácstagoknak tudomásuk lesz a honoráriumról stb.
A pénzügyi palotát egyébként 2002-ben igényelte vissza a katolikus egyház, és 2012-ben hozták meg a számukra kedvező döntést. A tanács kérte ennek megsemmisítését, ám kérésüket idén elutasította a Nagyváradi Ítélőtábla is, ezért az önkormányzat a legfelsőbb bírósághoz fellebbezett.
Forrás : reggeliujsag.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése