Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. augusztus 17., szombat

A Hőerőmű fizetésképtelenné vált

A Nagyváradi Hőerőmű (CET) az évek során 302 millió lej tartozást halmozott fel. A hitelezők elvesztették türelmüket és kezdeményezték a cég végrehajtását, ami oda vezetett, hogy a CET összes számláját befagyasztották; így a CET már a dolgozóinak a fizetését sem tudta kifizetni. Sőt, közvetlenül a vállalat felé tartozásokat felhalmozó lakótársulásokat is elkezdték végrehajtani. Ebben az helyzetben döntött úgy a vállalat igazgatótanácsa, hogy kéri a CET fizetésképtelenné nyilvánítását a törvényszéktől, és a Bihar Megyei Törvényszék szerdai döntésében helyt adott ennek a kérelemnek. A CET élére csődbiztost neveztek ki, a Transilvania Csödbiztosi Iroda Bihar megyei kirendeltségét, mely vállalta a CET átszervezését. Amíg az átszervezés tart, addig a CET mindenképpen folytathatja tevékenységét, továbbá ismét hozzáférhetővé válnak a vállalat bankszámlái, a hitelezőknek pedig még várniuk kell a pénzükre. Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere hangsúlyozta, hogy ezzel az intézkedéssel biztosítottá válik az, hogy továbbra is legyen meleg víz és fűtés a váradi lakásokban ugyanakkor ez az eljárás a CET folyamatban lévő uniós pályázatait sem fogja érinteni.
Teljes cikk : erdon.ro

Évek óta jelentenek komoly problémát a Nagyváradi Hőerőmű Zrt. (CET) adósságai, melyek végül maguk alá gyűrték az önkormányzati céget. Ilie Bolojan nagyváradi polgármester a szerdai tanácsülés előtt jelentette be, hogy hivatalosan is fizetésképtelenné vált a hőerőmű, ugyanakkor hangsúlyozta: ez a lakosságnak nyújtott szolgáltatásokat és az uniós projektet nem érinti. A sajtótájékoztatón Nadia Haş, a városháza gazdasági igazgatóságának helyettes vezetője és a fizetésképtelenségi felügyeletet ellátó Casa de Insolvenţă Transilvania képviselője, Vasile Gondîcă is jelen volt.
A polgármester többször is hangsúlyozta: az eljárás miatt nem lesz fennakadás Váradon sem a melegvíz, sem a fűtés biztosításában. A hőerőműnek egyébként jelenleg 30 napra elegendő széntartaléka van, és tárgyalnak a szerződésekről is.
fizeteskeptelen 2
Ilie Bolojan, Nadia Haş és Vasile Gondîcă
Múlt pénteken ülésezett a hőerőmű vezetőtanácsa, ekkor megállapították, hogy nem tudják kifizetni az esedékes adósságaikat, és kérték, hogy nyilvánítsák fizetésképtelenné a vállalatot. A kérelmet hétfőn nyújtották be a Bihar megyei bírósághoz, és szerdán kapták meg a választ, miszerint megkezdődhet a fizetésképtelenné nyilvánítási eljárás, amelynek felügyeletét a Casa de Insolvenţă Transilvania látja el, illetve megmarad a társaság adminisztrálási joga, mondta a polgármester.
Teljes cikk : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése