Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2013. szeptember 9., hétfő

Nagyváradi Kiss Stúdió Színház

A nagyváradi Kiss Stúdió Színház (KSSz) 1994. márciusában alakult a Színházi Világnap előestéjén, a Játsszunk színházat c. gálaműsorral, amelyben kilenc színész és egy zenei vezető lépett föl, s amelynek során jeles szerzők vallomásai hangzottak el a színházról, különböző színdarabrészletek és megzenésített versek illetve dalok mellett.
A Kiss Stúdió Színház az egyetlen folyamatosan működő erdélyi magyar nyelvű magánszínház, amely semmilyen állami támogatást nem kap! Fenntartója a Kiss Stúdió Alapítvány, amely a különböző pályázatok segítségével működteti a színházat, amelyhez szerény bevételi források társulnak.
A Kiss Stúdió Színház tevékenysége során színházi előadások, pódiumműsorok, gyermekműsorok, szerzői estek bemutatása szerepel, de szerveztünk képzőművészeti kiállításokat, vagy külföldi együttesek turnéját (pl. a Kaláka együttes, vagy a Muzsikás együttes és Sebestyén Márta turnéi). A kezdetek óta több mint 100 bemutatócímet mutathat föl a KSSz.
A Kiss Stúdió Színház Nagyváradon a Várad-Olaszi református gyülekezet jóvoltából használja a volt Nagysándor utcai pincetermet - mostani címe : Aurel Lazar u. 16. szám (60 férőhelyes).
Forrás : kiss-studio-szinhaz.ro
Társulat : kiss-studio-szinhaz.ro

Köszöntjük a Magyar örökség Díjas Kiss Stúdió Színház honlapján 

Elérhetőség : kiss-studio-szinhaz.ro 

Az állandó játékszínhely: (volt Nagysándor) Aurel Lazăr u. 16. sz.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése