Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. december 21., kedd

Városrendezés : nem bontják le a Kert (Avram Iancu) utca jobb oldalát!

A Kert utcában lakóknak nagyon jó hír, nem bontják le az utca jobb oldalát.Sőt nem lesz kötelező az alacsony belvárosi ingatlanokra emeletet építeni.A sajtótájékoztatón elhangzottakról olvashatunk Pap István cikkében.Idézet: 

 "Az újságírók kíváncsiak voltak néhány olyan vitatott városrendezési elképzelés sorsára, amelyek a korábbi tervekben szerepeltek. Ilyen a Kert (Avram Iancu) utca egyik oldalának a lebontási terve. Eugen Pănescu bejelentette, hogy ez az elképzelés már nem szerepel az új dokumentációban, ugyanis, mint magyarázta, a Szent László tér felőli részen bonyolódó gépjárműforgalom nem teszi indokolttá a Kert utca szélesítését. Ehhez kapcsolódva Florin Birta hozzátette, hogy csak a Kert utcának a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) és Szacsvay (Cuza Vodă) utcák által közrezárt szakaszához nem nyúlnak hozzá, már csak azért sem, mert azon a szakaszon van egy műemléképület (a Török ház – szerk. megj.). A megváltozott koncepció egyik folyománya, hogy szorgalmazni fogják a Beöthy Ödön és a Kert utca sarkán álló ingatlan felújítását, ami a Szent László téren az egyetlen olyan épület, ami nincs még felújítva, és aminek rehabilitálásával éppen azért vártak mindmostanáig, mert eddig bizonytalan volt a Kert utca sorsa. Hozzátette, hogy a Szacsvay és a Várady Zsigmond (Mihail Kogălniceanu) utcák közötti szakaszon azonban a jövőben lesznek beavatkozások. Megjegyzendő, hogy a Kert utcának azon a szakaszán nincsenek értékes ingatlanok." 

Mi lesz a tervezett új úttal az Ezredévi emléktér (Libertății) és a Széchenyi tér között? Határozott választ nem kaptunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése