Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2021. december 23., csütörtök

Csúcstechnológiás szelektív hulladékgyűjtési rendszert vezetnek be Nagyváradon - Mi lesz a kukázókkal?

Jól tesszük, ha figyelmesen elolvassuk, vagy a könyvjelzők közzé tesszük Pap István cikkét.Miről van szó? Csúcstechnológiás szelektív hulladékgyűjtési rendszert vezetnek be Nagyváradon. Ez azt jelenti, hogy a váradiaknak meg kell tanulniuk a szelektív hulladékgyűjtést. Nagy kihívás lehet sokaknak, mert a régi módszer kényelmes volt, de 2022-től kísérleti jelleggel nyomon követhetők vagyunk, mert mindegyik családnak lesz azonosító kódja. Ha vét a szabályok ellen, büntetést kell fizessen.Ezzel a modern módszerrel arra lehet kényszeríteni a váradiakat, hogy " tanulják" meg a szelektív hulladékgyűjtés módszerét. 

Igaza van Pap István újságírónak " Nagy fába vágta a fejszéjét a váradi polgármesteri hivatal".Mi lesz a kukázókkal? Jövedelmezőbb " szakmát " tanulnak? A kukázók leleményesek, biztosan találnak jó megoldást. Modern város, modern technológia, igen nem lesz más választási lehetőségünk, alkalmazni kell az utasításokat, mert a zsebünk bánja. Idézet a cikkből : 

"Ennek a rendszernek az a nagy előnye, mondta Florin Birta polgármester, hogy pontosan be lehet majd azonosítani azokat, akik nem megfelelően gyűjtik a szemetet, így az ellenőrzések során nem az egész lakótársulást, hanem csak azokat a lakókat fogják megbírságolni, akik konkrétan vétenek a szelektív hulladékgyűjtés szabályai ellen. Ráadásul a vétkeseket nem kell a helyszínen rajtakapni, hiszen még a hulladéktelepen is be fogják tudni azonosítani a zsákon lévő kód alapján azt, ha valaki nem jó helyre dobta a hulladékot."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése