Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. július 3., kedd

Július 1-től 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak Romániában

Július 1-től 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak Romániában 

"Július 1-től 10 százalékkal nőnek a nyugdíjak Romániában, a garantált minimálnyugdíj értéke pedig 20 százalékkal emelkedik – erősítette meg csütörtökön Viorica Dancila román miniszterelnök." - írja a Bihari Napló az MTI forrásra hivatkozva.A hír közérdekű,ezért sok nyugdíjast érint.Teljes cikk : 

"A 10 százalékos nyugdíjemelést a kormány már az idei költségvetés-tervezetben megígérte, de bírálták amiatt, hogy nem januártól léptette életbe az intézkedést, ahogyan korábban ígérte. A kabinet ki akarta várni, hogyan alakulnak az államháztartás bevételei az első fél évben, ezért ütemezték év közepére a nyugdíjemelést.

Dancila most eloszlatott minden kételyt és közölte: a nyugdíjpont értéke 10 százalékkal fog emelkedni, ami gyakorlatilag 10 százalékkal nagyobb öregségi járandóságot jelent több mint 5 millió nyugdíjasnak.

A garantált minimálnyugdíj értékét szintén július 1-től 640 lejre emelik, ami 20 százalékos növekedés.

A múlt hónapban 1073 lej volt az átlagnyugdíj Romániában.
A román kormány az idén 3 százalékos GDP-arányos államháztartási hiányt tervezett, de az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette Bukarestet, hogy amennyiben nem változtat a költségvetés szerkezetén, túllépi a vállalt célt.
A pénzügyminisztérium szerdán közölte, hogy az első öt hónapban az államháztartási hiány elérte a 8,14 milliárd lejt, ami a bruttó hazai termék (GDP) 0,88 százalékát jelenti. Tavaly az első öt hónapban 0,27 százalék volt a deficit, ami abszolút értékben 2,2 milliárd lejt jelentett."

Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése