Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. július 17., kedd

Jó hírek : Megszépült a nagyváradi Róth-ház.Megújul a nagyváradi Kolozsváry-ház

Megszépült a nagyváradi Róth-ház 
"A nagyváradi önkormányzat közleménye szerint a hét elején befejeződtek a Róth-ház főhomlokzatának renoválási munkálatai. " - olvashatjuk a Bihari Napló cikkében.Teljes cikk : 

"A Zöldfa utca 3. szám alatti ingatlant Mende Valér tervezte és 1912-ben lett átadva, jelenleg lakrészek, illetve a földszinten üzlethelyiségek vannak benne. A Moskovits-palota folytatásaként három emelettel és manzárddal rendelkezik, reprezentatív építészetileg, illetve a váradi szecesszió szempontjából. A restaurálás során többek közt leverték a vakolatot, megjavították a tetőzetet, a nyílászárókat stb. A tizenkét hónapig tartó munkálatok kivitelezője a váradi Conpila Kft. volt. Az áfa nélkül 205,5 ezer lej értékű beruházás a városközpontban található műemléképületek rehabilitációs programja keretében valósult meg." 
Forrás : erdon.ro 

Megújul a nagyváradi Kolozsváry-ház 
"Felújítják a nagyváradi Fő utca és Iosif Vulcan utca sarkán álló Kolozsváry-házat. A kivitelező a Conpila kft." - írja a Bihari Napló.Teljes cikk : 

"A munkálatot egy év alatt kell elvégezni, melynek során felújítják az épület tetőzetét, a homlokzatát, a korlátokat és a tűzfalakat, valamint az esővíz-elvezetőket is. A munkálat megkezdésére vonatkozó engedélyt június 4-én adták ki, a kivitelezési szerződés értéke 320.630 lej áfa nélkül. Az épület és a munkálat a váradi önkormányzat által létrehozott ingatlanfelújítási program keretében újul meg, mely programot a 718/2016 számú helyi határozattal fogadták el." 
Forrás : erdon.ro 

U.I.
Sok váradinak biztosan jó hírek ezek '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése