Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. július 31., kedd

A román kormánypártot gyalázó rendszámtábla miatt bűnvádi eljárás indult egy svédországi román vendégmunkás ellen - Oprița, a milicista mit tett volna ?

A román kormánypártot gyalázó rendszámtábla miatt bűnvádi eljárás indult egy svédországi román vendégmunkás ellen 

"A Bukarestben kormányzó Szociáldemokrata Pártot (PSD) gyalázó egyedi svéd rendszámtáblája miatt indított bűnvádi eljárást a román rendőrség hétfőn egy Svédországban élő, szabadságra hazatért román állampolgár ellen." - olvasható a Bihari Napló online oldalán. 

Feltettem magamnak egy kérdést : "Oprița, a milicista mit tett volna ?".Ki volt Oprița, a milicista ?Az egyik közlekedést irányító milicista 1989 előtt,akitől a sofőrök féltek,mert akit lehetett,megbüntetett.Életéről keveset tudok,mert nem nem tudott megbüntetni,nem volt hajtásim.Szinte mindenki ismerte az alacsony, bajuszos közlekedést irányító milicistát.Az egyik meg nem erősített forrás szerint Munténiából származó Oprița néhány osztályt végzett (egyesek szerint 4, mások szerint 6 osztálya volt).Gyors kiképzésben részesült.Előléptették közlekedést irányító milicistának.Néhány közlekedési törvényt ismert,melyek alapján szinte mindenkit megbüntetett.Nem számított az sem,hogy a párt tagja volt.Elővette a törvényt,és azt mondta,hogy nem ő büntet,hanem a törvény.

Az egyik sofőr mesélte,hogy autófát szállított Oprițának.Az egyirányú utcába behajtott,ezt látta Oprița.Miután lepakolt,megbüntette,mert tilosba ment az autójával.Soha többet nem vitt fát neki.

A sofőrök összebeszéltek.Késő este megfigyelték,hogy Oprița egy félreeső helyen van szolgálatban.Többen összefogtak."Letámadták ,majd megkötözték,a fél bajuszát levágták,és egy szemetes konténerbe "bezárták".Reggel a szemétszállító munkások találtak rá.Mi lett az eredménye?Oprița nem tanult a "leckéből",mert még intenzívebben büntetett.

Elképzeltem mit tett volna Oprița ezzel a román vendégmunkással.Megbüntette volna azonnal,mert számára a törvény volt a legfontosabb.Róla sok legenda keringett Váradon.Lehet az olvasó is ismer néhányat.Lehet,az olvasót is megbüntette.Alakját sokan nem tudják elfelejteni bárhol is éljenek.

Elmondok egy igaz történetet róla.A felesége nem a zebrán ment át,hanem az úttesten. Oprița ezt látta,jegyzőkönyvet készített,majd megbüntette a feleségét.Ő ilyen volt,még a saját feleségét is képes volt megbüntetni '

Miért írok múlt időben?Mert Oprița a közlekedést irányító milicista Kázmér vendégszeretetét élvezi már néhány éve.Szomszédom volt.Gyakran a blokk előtt üldögélt egy kisszéken.A reuma miatt alig tudott harmadik emeletre felmenni. Nagyon beteg lett.A lánya a kórházba vitette.A szomszédok szerint demenciában is szenvedett.Egy nap a kórházba vitték gyógyszer túladagolás miatt.Életét nem tudták megmenteni.Kázmér kitár karokkal fogadta az egykori milicistát. Később Oprița feleségét elütötte egy autó,melynek következtében néhány nap múlva meghalt.Szerencsés a svédországi román vendégmunkás hogy nem találkozott Oprițával.Biztosan nem tudott volna eljutni Craiováig.

U.I.
Még egy kiegészítő kérdést tennék fel : "Oprița nem büntette meg véletlenül Kázmért?" Nem,mert meghalt,és a nagyváradi Rulikowski Kázmér temetőben lett eltemetve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése