Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2018. július 17., kedd

Épül a nagyváradi Centenáriumi híd a volt Csillagos helyén

A tervek szerint idén december 1-re elkészül a Centenáriumi híd 
A tervek szerint idén december 1-re elkészül a Centenáriumi híd

"Januárban kezdődött, és az optimista elképzelések szerint idén december 1-re el is készül az új nagyváradi közúti híd a Sebes Körös fölött a Tímár (Plevnei) és a Szigligeti utca között.

A nagyváradi polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint már megépítették a hídfőket mindkét parton, ezek hidroizolálása is megtörtént, továbbá elkezdték és folytatódik a közműhálózatok áthelyezése az építkezés övezetében. Jelenleg ássák mindkét parton a helyet, ahol a híd illeszkedni fog a parthoz, és már gyártják a híd leendő tartóívét, amelyet az elkövetkező hetekben szállítanak majd az építőtelepre. A híd kivitelezői a Freyrom, mint projektvezető, valamint a Procons Group, az Electro Exel Green Consulting és az Aquacons cégek. A beruházás összköltségvetése 9.641.895 lej." 

Forrás : biharinaplo.ro 

Sok elszármazott váradi felkapta a fejét a hír olvasása után.Miért?Mert számukra új hír.Nem ismerik ,hol lesz megépítve a Centenáriumi híd.Gondolom,sok váradi ismeri a Csillagos hidat,mely a Számítóközpont mellett volt.Múlt időbe használom a híd nevét,mert az év elején lebontották és megkezdték az új híd építését.Miért?Mert Ilie Bolojan polgármester határozta el,akit két éve ismét polgármesternek választottak meg elsöprő 71%-os többséggel.A PNL abszolút többséggel van képviselve a Helyi Tanácsban.Ez azt jelenti,bármit megszavazhatnak.Ezt kihasználva Ilie Bolojan ontja a megaprojekteket.Ha tetszik,ha nem,megteheti. December elsején fogja átadni a hálás váradiaknak az új hidat.Miért december elsején?Mert akkor lesz Erdély Romániával való egyesülésének 100. évfordulója.Ezeket azért írom le,mert sokan nem tudják mi a Centenáriumi híd ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése