Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. szeptember 23., hétfő

A bürokrácia és a vállalkozók hiánya miatt húzódnak a kivitelezések Nagyváradon?

 
Forrás : Bihari Napló 

"A napokban kezdődött vagy kezdődik el egy sor, évek óta tervezett nagyszabású beruházás, miközben egész nyáron szinte sehol nem dolgoztak. A polgármester szerint nem a város a hibás azért, mert nem a legmegfelelőbb időszakban kezdődnek el a munkálatok" - írja Pap István a Bihari Naplóban. Csak a bürokrácia és a munkanélküliség az oka a nagyszabású beruházások elhúzódásának?Mit mondott Ilie Bolojan az újságíróknak? Idézetek a cikkből : 

"Az ennek okait firtató újságírói kérdésre válaszolva Ilie Bolojan így reagált: „a munkálatok nem stagnáltak, de nem a nagyváradi polgármesteri hivatal találta fel a túlzásba vitt bürokráciát. A Magheru (Sztaroveszky) út felújítása uniós forrásokból valósul meg, ezért nagyon sok helyről nagyon sok jóváhagyásra van szükség arra, hogy elkezdődhessen a munka” – magyarázta a polgármester." 

"Ilie Bolojan felhívta a figyelmet arra is, hogy a kivitelezések azért is kérnek, mert nagyon kevés a vállalkozó jelentkezik a város által meghirdetett tenderekre." 

"A már megkezdett, de rendkívül lassan haladó munkálatok kapcsán, mint amilyen a Bémer (Ferdinand) tér felújítása, Bolojan azt mondta, hogy a kivitelezők úgy szervezik meg a munkatelepet, ahogy tudják, de „tagadhatatlan realitás az, hogy munkaerőhiány van” – fogalmazott az elöljáró, és ez az oka annak, hogy bizonyos kivitelezések lassabban haladnak a vártnál. Azt elismerte, hogy egyes munkálatoknál vannak hiányosságok a munkamegszervezés tekintetében, „de ezekért nem feltétlenül a város a felelős” – húzta ki magát a felelősség alól a városvezető." 

Ilie Bolojan kibújt a felelősségre vonás alól.A városvezetés nem kritizálható,mert tökéletesen dolgozik.Bürokrácia és a munkanélküliség miatt késnek a munkálatokkal.Nincs jelentkező?Pedig hatalmas tempóban akar bontani-építkezni Nagyváradon Ilie Bolojan.Mikor fejezi be Nagyvárad átalakítását?Ameddig hagyják.Addig meg sok munkálatokat elkezdenek,a befejezés lényegtelen.A váradiak továbbra rajonganak Románia legjobb polgármesteréért.Ne legyünk "szőrszálhasogatók" , inkább örvendjünk annak a ténynek,  hogy soha nem látott fejlődésnek indult Nagyvárad, túlszárnyalva az Aranykorszakot is.Ki fizet?Az legyen meglepetés. 2020-ban lesznek a választások.Tehát hajrá,mindent bele '

A Polgármesteri Hivatalhoz közeli eBihoreanul cikkében olvashat érdekes részleteket erről a témáról. Nézze meg a videót. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése