Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. október 31., szombat

Kigyulladt egy zsúfolásig telt bukaresti szórakozóhely: 27 halott, 162 sérült - Háromnapos nemzeti gyász

 
Fotó: Mediafax

"Tűzvész pusztított egy bukaresti belvárosi klubban péntek éjjel, az első jelentések szerint 27 ember meghalt, 162 személyt különböző sérülésekkel kellett kórházba szállítani. FRISSÍTÉS: A kormány háromnapos nemzeti gyászt rendel el." - írja a maszol.ro.
 
A klubhoz hatvan tűzoltó- és mentőautó érkezett, valamint egy kis mobil kórház. A Belügyminisztérium közlése szerint 160 embert szállítottak kórházba, de sokan, akik könnyebb sérüléseket, vagy füstmérgezést szenvedtek, taxikkal, vagy ismerősök autóival mentek különböző kórházakba. A tűzeset sérültjeit, tíz kórház között osztották szét.
 
A Colectiv nevű szórakozóhely, ahol a tragédia történt, a főváros központjában, a Tăbăcarilor utcában van. A klubban mintegy négyszáz fiatal volt: egy rockkoncertet hallgattak, amelynek szervezői látványos pirotechnikai műsort is ígértek. Bár az első hírek robbanásról szóltak, utóbb egyes hírtelevíziók a szemtanúk tanúvallomása alapján azt közölték, hogy egy szikra gyújtotta meg a színpad körüli díszletelemeket, csak utána hallottak robbanást.

Más szemtanúk azt állították, hogy a színpadon használt pirotechnika okozott tüzet, amely pillanatok alatt tovaterjedt a zsúfolt terem mennyezetén. A bennlévők közül voltak, akik pár pillanatig azt hitték, a tűz is a műsor része, hamarosan azonban mindenki egymáson taposva próbált kimenekülni."
Teljes cikk :  maszol.ro 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése