Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. október 16., péntek

Döntöttek a játékosok: nem utaznak

 
Forrás : ebihoreanul.ro

'Tegnap délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Bihar FC labdarúgóklub elnöke, Mircea Fodor, az edző Gheorghe Silaghi és az együttes csapatkapitánya, Cristian Andor. A játékosok döntöttek…

A vezetőedző, Gheorghe Silaghi nem akarta húzni az időt, a játékosok edzésre várták, ezért rövid, rögtönzött tájékoztatót tartott az egyik, szurkolók számára fenntartott belépőnél: – Minden tekintetben osztozom a csapat játékosainak elhatározásával, akik nem akarnak elutazni a szombati mérkőzés színhelyére, Târgoviştére. Három mérkőzést megnyertek zsinórban, kiadták a lelküket a találkozókon, de miután hónapok óta egyetlen lejt sem kaptak, elfogyott a türelmük, és így (is) próbálják felhívni a figyelmet immár tarthatatlan helyzetükre – mondta. Az eddig örök optimista Mircea Fodor elnök nem bocsátkozott ígérgetésekbe, de őszintén és szomorúan, a játékosokkal szol idárisan vázolta f el a klub és a csapat jelenlegi
Cristian helyzetét: – Nem tudom, mit csinálna az a munkás, tanár vagy orvos, aki csupán egy hónapig nem kapna pénzt. Igazuk van a játékosoknak, ha nem kapnak legalább egy fizetést, nem utaznak, s ha legközelebb sem játszanak, úgy kizárnak és meg is büntetnek bennünket. Szociális ügy lett a mienk, s az esetleges támogatók csak a vállaikat vonogatják, én például legkevesebb tíz ezer lejjel támogattam őket, ám tovább én sem bírom. Az utóbbi hetek után most betelt a pohár, nincs baráti segítség, nincs támogató, nincs semmi. Ez a csapat nem a mienk, az enyém vagy a Silaghié, hanem a tulajdonos az egész Bihar megye és Nagyvárad.
Szólt a csapat kapitánya is
Cristian Andor nem méltatlankodott, ám kijelentette, hogy még kedden megbeszélték a társakkal, ha nem kapnak péntek reggelig legalább egy fizetést, úgy nem utaznak a szombati összecsapásra. – Milyen dolog az, hogy felnőtt családos emberek a szüleik támogatására vannak szorulva, a szülők kell eltartsák őket. A három győzelem után a támogatók a fülük botját sem mozgatják, ha most nem tudnak le valamit a járandóságunkból, akkor mikor teszik ezt meg? Meddig tűrünk még? Elegünk van az ígérgetésekből, hónapok óta ez folyik, a beharangozott fő támogató, de a Megyei Tanács sem tartotta be a szavát, semmit sem kaptunk. Ez a mostani az utolsó riadóztató üzenetünk: ha kapunk pénzt, utazunk. 

Büntet a szövetség
Akárcsak az elmúlt héten, a Román Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága a labdarúgó második ligában szerepelő Bihar FC meccsét e héten nem tűzte műsorára hivatalos mérkőzésen. Nem másért, de a klub nem fizette ki sem a játékvezetőket, sem a megfigyelőket az október 7-én játszott, Resicabányai Metalul elleni mérkőzést követően, és ezért 1 400 lej értékű A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának műsora, szombat, 11 óra: Pankotai Şoimii– Szatmárnémeti Olimpia, Mioveni-i SK–Râmnicu Vâlcea-i CSM, Kolozsvári Universitatea–Brassói FC, Medgyesi Gaz Metan–Nagybányai FCM, Tatrangi Unirea– Karánsebesi FC, Aradi UTA–Resicabányai Metalul, Târgovişte-i Chindia–Nagyváradi Bihar FC. A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának műsora, péntek, 15 óra: Fugyivásárhelyi SK–Radnóti SK, Zilahi FC–Csíkszeredai AFK. Szombat, 15 óra: Alsógáldi Industria–Kolozsvári Sănătatea, Szászrégeni Avântul– Balánbányai Luceafărul, Székelyudvarhelyi AFC–Nagyváradi Luceafărul, Nemeszsuki Unirea– Máramarosszigeti ACSM, Lénárdfalvi ASF–Dési Unirea. büntetést is kiszabtak rájuk, amit ma reggelig kellett volna befizessenek, ám nem volt miből megtenni ezt. A Bihar FC nem fizette ki a Pankotai Solymokkal szembeni összecsapás játékvezetőit és megfigyelőit, s ezért újabb büntetés következik, és ismét nem tűzik műsorra a következő mérkőzésüket sem. Erről még annyit, hogy ha egy csapat két mérkőzésen nem vesz részt vagy nem tűzik műsorra, úgy számára a bajnokságból való kizárás következik. "
Forrás : Bihari Napló/pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése