Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. július 20., hétfő

Esti mese a polgármesterről és a vadászsólyomról

A következő áldozatra lesve 
Északi sólyom vagy vadászsólyom.Forrás : hu.wikipedia.org

Történt a városunkba,hogy nagyon elszaporodtak a galambok.A vezetőség nem tudott úrrá lenni a helyzeten,mert a galambok mindenhol ott voltak és piszkoltak.A polgármesterünk összevonta a szemöldökét és hosszasan gondolkozott,hogyan oldja meg ezt az áldatlan helyzetet.Történt,hogy egy helyi küldöttség élén elment egy távoli európai országban.

A polgármesterünk ott is törte a fejét a galambokon.A kóbor kutyák helyzetét megoldotta, mert csak egyszer adtak enni szegényeknek,többet nem.Mit tegyen a galambokkal? Egyszer csak meglátott egy vadászsólymot.Homlokára ütött. 

Ez kell nekünk ' - mondta.Tárgyalt a vadászsólyom gazdájával , megvette jó drágán.Jó kedvűen dörzsölte a kezét,mert a vadászsólyom kiirthatja a piszkoló galambokat.Haza érkezvén,titokban, a Városháza tornyába helyezte a vadászsólymot. Várta mikor repül a vadászsólyom és kapja el sorra a galambokat.A vadászsólyom sehogy nem akart repülni.Polgármesterünk dühöngött ,nem értette a hivatalos nyelvet a vadászsólyom.

Mit tegyen a polgármester?Hívott egy szakértőt,aki megállapította,hogy képtelen repülni, mert nagyon idős.Polgármesterünket kerülgette a guta,de gyorsan ott termett egy kedves nővér aki le tudta csillapítani.Az egyik nagyokos a polgármesteri hivatalból kitalálta : 
Polgármester úr, kérjen kölcsön vadászsólymot -mondta félve,mert a polgármester úr nem szereti,ha tanácsot adnak neki.

Hoztak egy rövid időre egy vadászsólymot,aki elkezdte ritkítani a galambokat.Sajnos az atyafiak felfigyeltek.De már lejárt a kölcsönadás ideje és elvitték a fiatal vadászsólymot.A hoppon maradt polgármester a mai napig sem tudta megoldani a galambok helyzetét. Továbbra is töpreng a városháza folyosóin.Ha ismét megválasztják ,biztosan megoldja.

A mesém végett ért,mely lehet igaz,lehet nem.Ha véletlenül hasonlít egy igaz történetre,az a véletlen műve.A mesét egy álmos váradi írta.Jó éjszakát,gyerekek ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése