Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2015. július 28., kedd

Elnökválasztás a váradi PSD-nél

Liviu Sabău Popa ideiglenes elnököt választották meg egyhangúlag a Szociáldemokrata Párt (PSD) nagyváradi szervezetének élére.

A csütörtöki ülésen a 203 képviselő közül 173-an jelentek meg, s az egyedüli jelölt Liviu Sabău Popa volt, aki azóta, mióta Ovidiu Mureşan alpolgármester lemondott erről a tisztségről, a szervezet ideiglenes elnöki tisztségét tölti be. Egyöntetűen választották meg, akárcsak a filiálé többi vezetőjét: a titkár Aurel Mohan lett, az alelnökök pedig Bogdan Hossu, Călin Barabaş, Traian Costa, Ioan Ianceu, Nicolae Avram, Răzvan Puia és Sergiu David. A nőszövetség vezetője Claudia Timofte lett, a prefektúra kancelláriájának vezetője.

Álláspont a fejlesztésről
A szavazás előtt Liviu Sabău Popa ismertette a párt álláspontját arról, hogy milyen irányba és hogyan kellene fejleszteni Nagyváradot. A néhány perces ismertető során elhangzott többek között, hogy szükséges a Nagyváradi Egyetem átszervezése, a Nagyvárad Metropolisz Övezethez tartozó települések fejlesztési egyesületekbe kellene tömörüljenek, illetve, hogy könnyíteni kellene a közlekedést.

A későbbiekben Ioan Mang, a PSD Bihar megyei elnöke is felszólalt – mint kifejtette, a Félixfürdőnek nincs szüksége Nagyvárad támogatására, mivel a szállodák száz százalékban el vannak foglalva. Ezzel Ilie Boljannak a Nagyvárad és Szentmárton egyesülésére vonatkozó tervére utalt. Egyebek mellett arról is szólt, hogy a PSD fiatal csapata a jövő évi helyhatósági választásokon elérhetné a 30%-ot és többek között az RMDSZ-szel közösen vezethetné a várost. „A liberális pártiak pedig pihenhetnek, addig talán olvasnak valamit, vagy támad valami ötletük” – mondta Mang.
Forrás : Bihari Napló /pressdisplay.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése