Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. szeptember 27., vasárnap

Nem hivatalos : Florin Birta Nagyvárad új polgármestere ,vagy mégsem?

Nagyon sokan kíváncsiak a helyhatósági választások eredményeire.Az Erdély Online,a Bihari Napló internetes oldalán azt olvashatjuk ,hogy " Bihar megyében 52,22 százalékos volt a részvételi arány, városi környezetben 107.688, falusi környezetben 155.317 szavazatot adtak le. Nagyváradon az említett óráig 69.228 (37,11 százalék) személy szavazott. A nagyobb Bihar megyei településeken a részvétel a következőképpen alakult: Margittán 6.247 személy szavazott (42,73 százalék), Nagyszalontán 7.134 (45,11%), Székelyhídon 5.365 (55,29%), Érmihályfalván 3.941 (43,92%) szavazópolgár adta le voksát." Az országos arány 46,02%. 

Az eBihoreanul azt írja, Ilie Bolojan gratulált Nagyvárad új polgármesterének, Florin Birtának a helyhatósági választások után az első PNL sajtótájékoztatón. Megjegyezték,várni kell a hivatalos eredményekre,azután fognak nyilatkozni. Ezek szerint Florin Birta lett Nagyvárad új polgármestere,ha valami még nem fog történi.Az tény,a PNL sajtótájékoztatón még nem volt ünneplés.Tudnak valamit, amit mi nem? 

Ezt írja az Erdély Online : "Ezt Ilie Bolojan, Nagyvárad jelenlegi polgármestere nyilatkozta vasárnap este nem sokkal sz urnazárás után. „Szeretnék gratulálni Florin Birtanak amiért megnyerte Nagyvárad polgármesteri tisztségét, ez már biztos dolog. Ami a nagyváradi helyi tanácsot és a Bihar megyei tanácsot illeti, még várjuk a választások eredményeit” – fogalmazott a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei elnöke a választási folyamat lezárulását követő első nyilatkozatában." Ezt azt jelentheti,hogy nem lesz meg a kétharmados többsége a PNL-nek a helyi tanácsban? Holnap választ kaphatunk a kérdésre,mert meg kell várni a hivatalos eredményt ' 

Meglepő lehet a következő hír,Emilian Pavel,a PSD jelöltje nyert! 

Várjuk meg a hivatalos eredményt !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése