Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. szeptember 28., hétfő

Helyhatósági választások után mi lesz Nagyvárad sorsa?



A volt Înfrâțirea szerszámgépgyár helyén a Lótusz 2 bevásárlóközpont és lakóparkok. Saját fotók.

Nincsenek hivatalos eredmények a helyhatósági választásokról, de az szinte biztos ,Nagyváradon és Bihar megyében  a PNL nyert, az ellenzék veszített, köztük a magyarok is, igaz az EMNP a PNL-vel szövetségre lépett.Zatykó Gyula nem nyert, de a legfájdalmasabb, nem jutottak be a Helyi Tanácsba. Zatykó Gyula visszavonul Biharkeresztesre, vagy tovább fog politizálni Nagyváradon? Az RMDSZ hozta amire számíthattunk.A PSD és az USR PLUS életbe maradt, a többiről nem érdemes beszélni. 

 

A szeptember 27-i helyhatósági választások nagy vesztesei Nagyváradon, mi magyarok vagyunk.Megosztva nem érünk el semmit.A PNL nagyon jól kijátszotta a magyarokat egymás ellen.A váradi magyaroknak ez egy " mohácsi csatához " hasonló vereség. Le kell voni a tanulságokat, és előre kell tekinteni a jövőbe.Két hónap múlva parlamenti választások lesznek.Hogyan tovább?

 

Sok váradi szívében a csalódság, a fájdalom lehet.Mit tehetünk? Elkezdhetjük a túlélési programot. Talán észhez térnek a váradi magyarok és követni fogják a marosvásárhelyi magyarok példáját. Megjegyzem, több rokonom, ismerősöm van mindkét magyar pártban.Mit mondhatok? Több is veszett Mohácsnál! 

Mi lesz Nagyvárad sorsa?Találó lehet a fenti fotók, melyeket a volt Înfrâțirea szerszámgépgyár helyén készítettem. 

 A Jurnal Bihorean cikkében azt olvashatjuk,hogy Nagyváradon  a helyi tanácsban 20 PNL ,4 RMDSZ, 3 PSD tanácsos lesz.A megyei tanácsban a PNL 23 tanácsos a 35-ből,a többin az RMDSZ és a PSD osztozik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése