Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. szeptember 1., kedd

Nagyvárad ismét " zöld város " lesz ?

 

 
 A tanácsülés egyik mozzanata.Forrás : erdon.ro

"Az egészségügyi óvintézkedések tiszteletben tartásával rendes havi ülését tartotta tegnap délután a városháza dísztermében Nagyvárad önkormányzati képviselő-testülete." - írja Ciucur Losonczi Antonius az Erdély Online cikkében. Mi volt a " leköszönő " polgármesternek a legfontosabb előterjesztése? " Az egyik fontosabb előterjesztés a Nagyvárad: Zöld város című program elfogadására vonatkozott."  

Nincs semmi kétség afelől, hogy a kétharmados PNL többségű tanács elfogadja és megszavazza a " zöld város " projektet. Hogyan gondolja Ilie Bolojan ? Idézet a cikkből : 

"Ennek megfelelően azt szeretné elérni, hogy 2021–2030 között a zöldövezettel borított területek nagysága a jelenlegi, egy főre jutó közel 24 négyzetméterről 29,5 négyzetméterre bővüljön. Idén egy jelentősebb növekedés várható, mivel befejeződik 12 hektárnyi új zöldövezetnek a kialakítása, a következő kilenc évben pedig arra törekednek majd, hogy 38 hektárnyi új zöldövezet, illetve park jöjjön létre. A legnagyobb projekt ezek közül a Szálka park mellett kialakítandó úgynevezett városi kert, melynek köszönhetően a maga 15 hektárnyi területével a Szálka park az előbb említettel együtt a legnagyobb ilyen létesítmény lesz a városban. Ugyanakkor azt is tervezik, együttműködésben az erdészeti felügyelőséggel, hogy 65 hektárnyi területet erdősítsenek, illetve felújítsanak és korszerűsítsenek régi parkokat, összesen 24 hektárnyi területen." 

U.I. 
Nagyvárad 2011-ben Románia legzöldebb városa volt a Krónika Online cikke szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése