Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. november 1., szerda

Milyen kapcsolatban van a Halloween és a Halottak napja az Özönvízzel?

 
Az európai kultúrában és így Magyarországon is, a krizantém a kegyelet és emlékezés virága, Az emberek halottak napján ezzel díszítik elhunyt szeretteik sírját.Forrás : hu.wikipedia.org

Nagyon sokan ünneplik a Halloweent a világon.Európában Halottak napját ünneplik meg.Mind a két ünnepnek a lényege,a halottak szellemei visszatérnek a földi életbe.Ezekben a napokban megtelnek a temetők.Este nagyon szép látvány a kivilágított temető.Messzi földről érkeznek a halottak hozzátartozói,kezükben virágokkal és gyertyákkal.Tiszteletüket teszik szeretteiknek a megtisztított síroknál.Halloweent október 31-én,a Halottak napját november 2-án ünneplik.November elsején a Mindenszentek ünnepe van.Sokan összekeverik,de a lényegük hasonló.

Kutatásom által egy nagyon érdekes információra bukkantam.Ezek az ünnepek kapcsolatban vannak az Özönvízzel.Lehet sokan nem tudják ezt. Ezt olvassuk :


"A The Worship of the Dead című könyv ilyen eredetről számol be: „Valamennyi ókori nép mitológiáját átszövik a Vízözön eseményei . . . Ennek az érvelésnek az erejét mutatja az a tény, hogy nemcsak az egymással többé-kevésbé kapcsolatban álló népek rendeznek nagy halotti ünnepséget erre az eseményre emlékezve, hanem más népek is, amelyeket nemcsak tengerek, de évszázadok is elválasztanak egymástól. Ezt az ünnepet továbbá mindannyian azon a napon vagy akkortájban tartják meg, amikor a mózesi beszámoló szerint a Vízözön bekövetkezett, vagyis a második hónap tizenhetedik napján, tehát abban a hónapban, amely majdnem a mi november hónapunknak felel meg” (London, 1904, J. Garnier ezredes, 4. o.)."
Forrás : wol.jw.org 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése