Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. november 28., kedd

Szobrot állítottak Brătianunak a ligetben

szobrot 1 
"Pénteken avatták fel Ion I. C. Brătianu egészalakos szobrát a róla elnevezett nagyváradi ligetben, a román államférfi halálának 90. évfordulója alkalmából. Az avatóünnepségen a román nemzeti himnusz eléneklését követően Radu Ciobanu szobrász leplezte le az alkotást, aki egy 2015-ös pályázat keretében nyerte el a szobor elkészítésének jogát." - írja Sz. G. T. a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"A felszentelés után Ilie Bolojan nagyváradi polgármester mondott köszöntőbeszédet, majd Nicolae Nica akadémikus méltatta Brătianu munkásságát, rámutatva a Nagy Egyesülés feltételeinek kivívásában játszott szerepére. Ion C. Brătianu politikus a Román Királyság egykori miniszterelnöke, a Román Tudományos Akadémia tagja, aki 1909 és 1927 között összesen öt alkalommal volt hazája kormányfője.
A koszorúzást és katonai felvonulást követően a rendezvény a városháza nagytermében folytatódott 16 órától, ahol Nicolae Noica, Ionuţ Cojocaru és Mihai Şora részvételével történelmi konferenciát tartottak Ion C. Brătianu alakjáról."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése