Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. november 28., kedd

Megvan a Bémer tér felújítási terve

Megvan a Bémer tér felújítási terve
"Mircea Mălan alpolgármester és Emődi Tamás építész mutatták be a Bémer tér felújítási tervét, amelyet a neves váradi építész dolgozott ki." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 


"Mint a hétfői bemutató keretében elhangzott, a felújítás során a Madách utcát gyalogos övezetté alakítják át, míg a színház másik oldalán lévő Patrioţilor utcát, valamint a Szilágyi Dezső (Moscovei) utcát kétirányúsítják. A Bémer (Ferdinand) téren lévő körforgalmat áthelyezik a Mária királyné szobra előtti térségbe, a téren lévő tiszafákat a Nagyvásártérre (December 1. tér) ültetik át. Mint Mircea Mălan alpolgármester elmondta, körülbelül ugyanannyi zöldövezet lesz a Bémer téren az átalakítás után, mint amennyi most van, azzal a különbséggel, hogy más típusú növényzet lesz ott, és ezáltal jobban fog érvényesülni a Mária Királyné és a Szigligeti Ede szobor is, melyek a helyükön maradnak.

Leállóhelyek
A Bémer téren és környékén minden parkolóhelyet megszüntetnek, de ott, ahol most a taximegálló van, valamint a Szilágyi Dezső utcán néhány leállóhelyet alakítanak ki, hogy a taxisok, illetve a szülők kitegyék, illetve felvegyék utasaikat. A színház és az Ady líceum közötti részen nem lehet majd autóval közlekedni, kivételt képeznek majd azok a járművek, amelyek a színházi előadásokhoz szállítják a szükséges eszközöket, díszleteket. A volt Majomszigetet úgy alakítják át, hogy ott szabadtéri rendezvényeket lehessen tartani, az ott éktelenkedő trafóházat a föld alá süllyesztik. A teret mintegy 80–85 százalékban porfírkővel burkolják majd, emellett andezit és gránitburkolat is lesz a felújított Bémer téren, ugyanakkor a közvilágítás is megújul."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése