Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. február 10., csütörtök

Nagyvárad rekord összegű költségvetésből gazdálkodhat 2022-ben, 600 építőtelep

Nem lettem meglepve a Polgármesteri Hivatal bejelentésén, rekord összegű költségvetésből gazdálkodhat 2022-ben, összesen 2,35 milliárd lejből finanszíroz különböző projekteket. Részletek  a Polgármesteri Hivatal honlapján olvasható! 

A Bihoreanul cikkében,arról olvashatunk, a költségvetésből mintegy 600 építőtelepet finanszíroz a Helyi Tanács. Ha befejeznek egy projektet, négyet hoznak létre. Ez azt jelenti, a következő három évben nem szabadulunk meg a santierektől. 

Milyen beruházásokat terveznek? Idézet a Bihari Napló online cikkéből :

"Az idei költségvetésben több száz tétel szerepel a beruházások között. Az önkormányzat hatalmas összeget, 741,8 millió lejt akar elkölteni az idén európai uniós források felhasználásával, de ez az előrejelzés rendre kevesebb szokott lenni, mint az év végi megvalósítás. A legfontosabb beruházások között szerepel a Gojdu tér környéki aluljáró-építkezés, a fűtési rendszer felújításának harmadik etapja, a két váradi kórház energiahatékonyságának a növelése, a tanintézmények digitalizálása és a termálvizes fűtési rendszer kiépítése Váradszőllősön. A nem uniós forrásokból megvalósítandó beruházások között megemlítjük a térfigyelő kamera rendszer kiépítésére az idén szánt 1,1 millió lejt, és folytatódnak a közműberuházások is. A nagyváradi vízművek 7,8, a Hőszolgáltató Vállalat 23,6 millió lejes beruházási költségvetést kap. A műszaki igazgatóság beruházási költségvetése 136 millió lej, ennek nagy része több mint 130 utca vagy útszakasz felújítására megy majd el. Az ingatlankezelőség idei évi beruházási költségvetése 146,4 millió lej, ebből 8 millió lejt tesz ki a városháza felújításának a költsége. Húszmillió lejt költ az igazgatóság az idén kisajátításokra, 4,8 millió lejt irányoztak elő az egykori Transilvania mozi felújítására, és egymillió lejt a sürgősségi beavatkozásra az Ullmann-palotánál. A Füchsl-palota felújítására 4,6 millió lejt fordít az idén az igazgatóság, mely a Nagyváradi Egyetem bentlakásainak építésére 16,7 millió lejt költ el az idén. A helyi költségvetésből finanszírozott nyilvános rendezvények 2022-es programja 5,3 millió lej, de a program a járványhelyzet alakulásától függően változhat."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése