Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. február 18., péntek

Aggódnak a váradi civilek, aggódok én is - Mit tehetek?

 

Sucevei (Vámház), ma Zsidó Deportáltak  utca. 


Miért aggódnak a váradi civilek? Az önkormányzat 70 ingatlant akar kisajátítani a belvárosban. Erről nem egyeztetett az érintettekkel, közvita sem volt. Megértem az önkormányzat álláspontját, mert ők is valamiből meg kell éljenek. A grandiózus terveikhez nagyon sok pénz szükséges. Ez a helyzet azt mutatja, az önkormányzat nem a váradiak oldalán áll, hanem a (nagy) befektetőket támogatja. Nagyon sok pénzről van szó! 


Miről van szó? A Bihari Napló online cikkében a következők olvashatók :

"A Bihari Polgári Konzultatív Tanács Egyesülete (CCCB) elnevezésű civil szervezet több mint ezer helyi lakos nevében a bíróságon támadta meg a Nagyváradi Helyi Tanács által elfogadott belvárosi védett övezetek városrendezési terveit (PUZ-CP), többek között azt kifogásolva, hogy a polgármesteri hivatal a belvárosban mintegy hetven házat akar kisajátítani, ráadásul egy ekkora horderejű döntés meghozatalakor nem konzultált a polgárokkal. A CCCB a sajtónak szerdán eljuttatott közleményében azt írja, hogy kérték a Bihar Megyei Törvényszéktől, hogy függessze fel az említett övezeti városrendezési terveket, melyek március 1-től lépnének hatályba. A közleményben felhívják a figyelmet, fennáll a veszélye annak, hogy helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek Nagyvárad történelmi belvárosában, ami egyébként A kategóriás műemlék, ha alkalmazni fogják az új városrendezési terveket. " 

A mit tehetek? Sokat nem, legfeljebb fotókat, videókat készíthetek szeretett városunkról. Miért? Maradjon meg emléknek nekem és mások számára, mert hamarosan a régi Várad eltűnik. Mit tehetek? A Covid-19 járvány után fokozom a tevékenységemet a régi Várad emlékeinek a megörzésében.

Fotókat készítettem a Vámház, ma Zsidó Deportáltak (Sucevei) utca egyik legérintetteb részében 2022 február 18-án. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése