Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. február 14., hétfő

A kivágott fát vissza lehet állítani az eredeti állapottába?

Komoly rendelkezést hozott a Polgármesteri Hivatal a zöldövezetek védelme érdekében. Idézek a Bihari Napló cikkéből : 

"Sajnálatos módon elég gyakran előfordul az Nagyváradon, hogy a lakók, cégek képviselői felszámolják a házuk vagy kereskedelmi egységük melletti zöldövezeteket, hogy a helyükön parkolóhelyeket hozzanak létre, ráadásul még különböző akadályokat is kihelyeznek, hogy úgymond illetéktelenek ne tudjanak oda parkolni. Ezt a jelenséget megelégelve a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal Ingatlankezelő Igazgatósága közleményt adott ki, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy a közutak, a járdák és az ezek melletti zöldövezetek közterületek, azaz mindenkinek joga van használni azokat. A közutak mentén lévő zöld sávok tönkretétele súlyosan károsítja a környezetet, jogi és természetes személyeknek szigorúan tilos ezekben a zöldövezetekben bármiféle munkálatot elvégezni, ez kizárólag a helyi önkormányzat kompetenciájába tartozik, hangsúlyozzák. " 

Mi következik? 

"A közlemény azzal a figyelmeztetéssel zárul, hogy az illetéktelen beavatkozásokat, a környezet engedély nélküli átalakítását a város nyilvántartásba veszi, és azokat a tulajdonosokat, akiknek ingatlana előtt történt ez, arra kötelezik, hogy saját költségükön állítsák vissza az eredeti állapotot." 

 Nézze meg a fotókat! 



Forrás : PMO/erdon.ro 

Világos beszéd, melyet nem lehet félreértelmezni. A kérdés : A kivágott fát vissza lehet állítani az eredeti állapotba? Nem többes számban fogalmazok, pedig lehetne? A Polgármesteri Hivatal " móresre tanítja " a váradiakat? Mi volna, ha az átalakított blokklakásokra is kiterjesztenék ezt a határozatot? 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése