Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. január 10., hétfő

Talajcsúszással kezdődött a 2022-es év Nagyváradon, 100 építőtelep meghozza a várt eredményt!

 

A megcsúszott Kálvária domb. Fotó : eBihoreanul.

Nem jó elöjellel kezdődött a 2022-es év. Megcsúszott a talaj ismét a Kálvária dombon, de nem a sétonyoknál, hanem mellette. A hatóságok intézkedtek, nem lett nagy kár. A másik esemény, mely "szerencsésen " végződött, beomlott a Nagyállomást a villamosmegállóval összekötő aluljáró mennyezet egy része, súlyos sérülések nem történtek, egy-két nap alatt a lezárt alúljárót megnyitják.

A beomlott mennyezet. Fotó : eBihoreanul. 

Jó hírről is beszámolhatunk, havazott Nagyváradon január 8-án.Gyönyörű téli fotókkal, videókkal lett elárasztva több közösségi hálózat.Az érdekesség, nem olvadtel, sőt tartani fog. Komolyra fordítva a szót, 2022 az építkezések éve lesz. Florin Bírta polgármester bejelentette, 100 építőtelep működik Nagyváradon, mely csúcsbeállítás! Mi van a Nagypiacnál? Meg ne tudja, inkább kerülje el. Igen, a száz építőtelep meghozza a várt eredményeket. Mindenbe belefogtak, de mikor fejezik be? Igyekeznek, mert az EU-s határidőket be kell tartani. Még számolhatunk bontásokra, rekord idő alatt "felhúzott " lakónegyedekre. Lendületben van Nagyvárad!  

A 2022-es évben Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész ismét megpróbálja megdönteni zongorázás  világrekordját, melyhez drukkolunk.Egyik nagy feladat lesz a városi és megyei kórházak egyesítése. Még senki sem tud semmit, de olyan önkormányzatunk van mely megoldja. Sehogy nem értem a miértjét, de bízzunk abban, hogy a betegek számára nagyon jó lesz. 

Bátran beindultunk nagy lendülettel mint 1989 előtt, bontunk, újat építünk, a régit szemétkosárba dobjuk, mert Nagyváradból világváros lesz. Szerintem, ha a száz építőtelepből a fele befejezi a munkát, átadják amit kell, a turisták tömege fog jönni a városunkba. Mikor? Valószínűleg a Covid-19 legyőzése után. A következő hetek választ fognak adni, meddig kell harcolni a koronavírus ellen. Óvintézkedések léptettek érvénybe, a jobb minőségű maszkot kell hordjuk mindenhol. Nem lesz könnyű elviselni, de mást nem tehetünk. Miért lettem bizakodó? Beleolvastam az eBihoreanul nyomtatott példány ismertetőjébe!




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése