Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. január 24., hétfő

Felkészültünk a százezer vendégmunkás fogadására?

Százezer vendégmunkás jöhet az idén, ha sikerül a kormánynak megoldania az " ősi problémát ", melyet röviden összefoglalva, bürokráciának hívunk. Az engedély meg van, de baj van a végrehajtással. Mi az egyik oka? Az illetékes minisztériumban az emberhiány miatt nem tudják elintézni a szükséges " papír " munkákat. Ez azt jelenti, " angazsálni " kell hozzáértő ügyintézöket. Honnan? Ahonnan tudnak. Van sok funkcionális analfabéta, tehát bő a választék. 

A Főtér cikkében arról olvashatunk, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében hogy befogadjuk a százezer vendégmunkást. Nem beszélek arról a tényről, előretört a technika, lehetne igénybe venni az online ügyintézést, de azért ne siessünk annyira. A mieink nyugaton vendégmunkások, hozzánk nagyobbrészt Ázsiából jönnek. Ki érti ezt. 

Mi felvagyunk készülve? Több kérdést kellene tisztázni, még mielőtt megérkeznek a vendégmunkások. A félelmetes Covid-19 világjárvány az utolsókat " rúgja",legalábbis néhány kutató szerint. Arra számítanak, hogy újra beindul a gazdasági növekedés. Minden kézre szükség lesz. 

Százezer vendégmunkásnak alapvető élhetési és munka feltételeket kell biztosítani. Később jöhetnek a családtagok is. Fog kelleni építeni számukra lakásokat, iskolákat, templomokat, biztosítani a vallásszabadságot, és alapvető jogokat, melyeket sokan nem ismernek. Ha kell a dolgos keze, akkor adni is kell valamit is érte. Jó lenne, ha széleskörű társadalmi viták és beszélgetések lennének, annak érdekében, hogy a " sokszínű " lakosság " békében tudjon élni. "Egy vérből lettünk teremtve".Jó volna, ha felkészülnénk már most a sok vendégmunkás fogadására! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése