Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2022. január 25., kedd

Nagyvárad : a belvárosi ingatlantulajdonosok beperelték az önkormányzatot!

Precedens értékű lehet, ha a belvárosi ingatlantulajdonosok megnyerik a pert az önkormányzattal szemben. Miről van szó? A nagyváradi önkormányzat elhatározta ,a Széchenyi tér, ma Traian park és az Ezredévi emléktér, ma Libertății utca között lebontanak házakat, összekötő új utcát hoznak létre a jobb közlekedés miatt. Ezt a tervezetet a liberális kétharmados többségű helyi tanács megszavazta, megtette a szükséges intézkedéseket, vagyis a lebontandó házakat kisajátítani akarja. Mit nem tett az önkormányzat? Nem tájékoztatta az érintetteket, az ingatlantulajdonosokat. Nem volt közvita, az érdekeltek " véletlenül " szereztek tudomást a tervezetről. 

A Bihari Napló online cikkében  olvashat a részletekről. Ki fogja megnyerni a pert? A bíróság határoz. Ha az önkormányzat nyer, akkor a belvárosban élő ingatlantulajdonosok nem lesznek biztonságban, mert nagyszabású építkezés indulhat meg. Ha a belvárosi ingatlantulajdonosok nyernek, akkor precedens értékű lehet a per, mert mások követhetik a példájukat. 

A váradiaknak meg kell érteniük, a befektetők eldöntötték, a nagy haszon reményében Nagyváradot átalakítják modern várossá. Ezt a tervet a nagyváradi önkormányzat is támogatja. A felépített lakóparkokba az ország szinte minden részéből érkeznek a lakók. Sőt a diaszpórából is sokan vásárolnak lakásokat. Most kezdődtek meg az EU-s pénzalapok " lehívása".Városunknak fejlődnie kell. Ezt nem lehet megérteni? 

Semleges állásponton vagyok, mert blokkban, tömbházban lakok. A fenti ügyet figyelemmel kísérem. Jobban érint a  gigakalóra 40%-os drágítása. Lesz mit fizetni! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése